Verzin een actie voor De Lifeline - Dj's Sander Hoogendoorn en Eva Koreman halen geld op voor Serious Request
  Nieuws

Het Serious Request kerstkoor van SG De Dijk zingt woensdag 19 december tussen 14.30 en 17.00 uur in Valbrug. (Foto: aangeleverd)
Het Serious Request kerstkoor van SG De Dijk zingt woensdag 19 december tussen 14.30 en 17.00 uur in Valbrug. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO – Sander Hoogendoorn en Eva Koreman, beide dj's van NPO 3FM, lopen van 18 tot en met 24 december vele kilometers om geld op te halen voor Serious Request. Het goede doel van dit jaar is De Lifeline. Sander en Eva starten hun tocht op Vlieland, naar het vaste land van Friesland, om via de afsluitdijk in West-Friesland aan te komen. Vanaf daar gaan ze op weg naar de eindbestemming: TivoliVredenburg in Utrecht.
In de week voor kerst trekken diverse teams met 3FM dj’s vanaf verschillende locaties een week lang te voet van actie naar actie; 24 uur per dag tijdens een barre tocht door Nederland om op kerstavond aan te komen in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel’ kiest: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten. De plaatsen die de dj's 21 december in de regio bezoeken zijn Medemblik, Opperdoes, Twisk en Wognum. Tussen 03.00 en 09.00 uur lopen ze door Medemblik.

Actie

Iedereen kan een actie houden. Registreer die op www.3fm.nl/seriousrequest. Het redactie- en productieteam zijn op zoek naar toffe acties. Of dit nu een gamemarathon is in de kantine van de voetbalvereniging of een 'rooftopparty' op een dakterras midden in de winter: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd. Vergeet niet alle gegevens in te vullen en aan te vinken dat 3FM contact mag opnemen. Ook is het mogelijk om een collectebus van het Rode Kruis aan te vragen. Op eigen terrein mag men 'vrij collecteren’ (met toestemming van bijvoorbeeld school of werk). Op openbare locaties moet een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente.
Gemeente Medemblik

Op het gemeentehuis, aan de Dick Ketlaan in Wognum, kan men terecht om in korte tijd een reanimatiecertificaat te halen tijdens een reanimatiemarathon. Kom 21 december vanaf 08.00 en doe mee. Steun op deze manier Serious Request. Tot 21.00 uur muziek, workshops en activiteiten. Meer informatie en inschrijven kan via www.medemblik.nl/seriousrequest.
SG De Dijk

SG De Dijk komt 24 uur in actie voor Serious Request en steunt de goede doelen met diverse acties. De leerlingen hopen dat de dj's de school bezoeken tijdens de Dijkernacht. Vanaf donderdag 20 december 09.00 tot de volgende dag 09.00 uur blijft de school, aan de Admiraliteitsweg open. Het bruist dan van de activiteiten, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen. Tegelijkertijd wil SG De Dijk iets terugdoen voor de inwoners van de gemeente Medemblik. Op het programma staat een kerstmarkt, bingo voor ouderen in Valbrug, in samenwerking met het Rode Kruis en het Serious Request kerstkoor, een wenskerstboom op het plein, bedrijfslunch verzorgen, een ouder/kind foto van Angela Doodeman, workshop film maken door Chapel Media, flesseninzamelactie, escaperoom, leerlingen maken speeltuintjes, park en de wijk schoon en een kerstduik in het IJsselmeer. Meneer Uitendaal wil zijn baard er wel afscheren, maar hoeveel bieden de bezoekers daarvoor?
De acties worden vrijdagochtend afgesloten met een ontbijt voor leerlingen en personeel.
Vele Medemblikker bedrijven leverden al sponsorbijdragen. Niet alleen geld, maar ook met het belangeloos beschikbaar zijn, doneren van prijzen en eten en drinken voor de acties. Maar het streefbedrag is nog niet gehaald. Help de leerlingen! Dat kan via www.kominactie.npo3fm.nl/actie/de-dijkernacht of kijk via Instagram: sgdedijk.
Route

Lopen de dj's vlak langs huis? Kijk voor de route op de Serious Request website. Bied ze een kop koffie aan of een goede maaltijd! Ze moeten dat namelijk zelf regelen. Hetzelfde geldt voor het slapen. Wie heeft een logeerbedje vrij? Contact 3FM via Facebook, Instagram of Twitter. App de studio of stuur een sms (3333). Hulp wordt zeer gewaardeerd.
Donatie

Sander en Eva nemen geen contact geld aan tijdens het lopen, om veiligheidsredenen. Iedereen kan wel bij hen digitaal een bedrag overmaken met het pinapparaat. Kom 21 december in actie voor reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of noodhulp bij oorlog en conflicten. Of doneer via www.seriousrequestdonatie.nl.

Meer berichten