Slotwedstrijd MTB-top

  Nieuws
Soms is mountainbiken net een prutrace. (Foto: aangeleverd)
Soms is mountainbiken net een prutrace. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN – Na wedstrijden in het Dijkgatsbos, Den Helder, Petten en Heerhugowaard vormt zondag 23 december Enkhuizen het strijdperk van de slotwedstrijd van de Noord-Hollandse MTB-Top. Op en rond het mountainbikeparcours de Bult komen maar liefst zeven categorieën van jong tot oud aan bod.
De GP West-Frisia maakt onderdeel uit van de Noord-Hollandse MTB-Top en is daarmee verzekert van een prima startveld. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er verschillende kandidaten voor eindwinst. Bij de dames wordt het circuit aangevoerd door een duo: Wervershoofse Tessa Neefjes heeft eenzelfde puntentotaal als het Akerslootse talent Romana Carfora. De Texelse Lola Bakker maakt ook nog kans op de eindzege. Het trio hoopt in de voetsporen te treden van huidig veldritwereldtopper Denise Betsema, die de Enkhuizer cross driemaal op haar naam schreef.
Bij de heren is het aantal potentiële winnaars nog groter. Opperdoezer Maarten Wijdenes gaat aan de leiding. Vlak achter de ervaren mountainbiker volgen West-Frisianen Joeri van der Tuin (Westerland) en Rorik Schouten (Hoogwoud) op de plaatsen twee en drie. Ook Egmonder Bram Imming, Veldtemmer Kay Blokdijk en Heerhugowaarder Bram Rood maken nog kans op de eindzege.
Het eerste startschot valt aanstaande zondag om 09.45 uur. In de eerste categorie rijdt de jeugd tot en met 10 jaar. Vervolgens komt de overige jeugd aan de start om 10.15 uur. Met de Topklasse (11.30 uur) en de Funklasse en dames (13.00 uur) zorgt de organisatie voor een dagvullend programma. Zowel inschrijving als kleedkamers zijn bij Enkhuizer korfbalvereniging DTS op het sportpark, Immerhornweg 1 in Enkhuizen. Geopend vanaf 08.15 uur.
Voor meer informatie, bel Tino Haakman op 06-31644758 of stuur een e-mail naar tino@matong.nl.

Meer berichten