Spiritualiteit en vrijwilligerswerk in Abbehuisje

  Nieuws

ABBEKERK – De eerstvolgende avond in de serie ‘Ontmoetingen rond de schatkist’ heeft als thema spiritualiteit en vrijwilligerswerk. Deze bijeenkomst wordt 9 januari om 20.00 uur gehouden in ’t Abbehuisje, Dorpstraat 40-42 in Abbekerk.
In Nederland dragen vele vrijwilligers hun steentje bij aan de samenleving en hebben diverse redenen om dit te doen: plichtsbesef, liefde voor hun naasten of bewogenheid met de leefomgeving. Vrijwilligerswerk kan ook iets opleveren: verbondenheid, een gevoel van waardevol zijn of ontspanning. Over deze verschillende redenen wordt tijdens de ontmoeting van gedachten gewisseld. Leidraad is het boekje ‘Oog in oog’ van Kick Bras, voormalig docent spiritualiteit aan de theologische universiteit van Kampen. Hij beschrijft en illustreert het innerlijke proces van het zoeken naar zingeving in het leven. Deelnemers aan de avond kunnen, geheel vrijblijvend, iets meebrengen dat voor henzelf bij het thema past.
Na sluiting om 21.30 uur kunnen de aanwezigen napraten met een hapje en een drankje. De toegang is gratis.
In ‘Ontmoetingen rond de schatkist’ staan luisteren en wederzijds respect centraal. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415 of e-mail: annedebruin@simpc.nl. Meer informatie is te vinden op www.pkn-middenwestfriesland.nl.

Meer berichten