Musical Wognum speelt Shrek

Uitgaan
Regisseur Martijn Schaeffer (l) en muzikaal leider Jeroen van Veldhuizen (r).
Regisseur Martijn Schaeffer (l) en muzikaal leider Jeroen van Veldhuizen (r). (Foto: Mandy Bijl-Koeman)

Om van een bekende en geliefde animatiefilm een musical te maken die overeind blijft, is niet eenvoudig. Het is de makers van ‘Shrek the Musical’ meer dan gelukt met acht nominaties voor een Tony Award. Musical Wognum is trots om haar versie van deze succesvolle productie te mogen brengen.

In Shrek de Musical gaat de reusachtige groene Oger Shrek op pad om zijn moeras waarin hij woont terug te krijgen van de akelige Heer Farquaad. Een opdracht die hem brengt bij Prinses Fiona, die moet worden gered uit een toren die bewaakt wordt door een Draak. Daarbij krijgt Shrek hulp en gezelschap van de altijd goedgehumeurde ezel die het avontuur compleet maakt.

Levensles

Regisseur Martijn Schaeffer waakt er met deze musical, die vol zit met grappige typetjes, voor dat de personages plat worden neergezet. Eerst de rol zo serieus en oprecht mogelijk spelen, om dat vervolgens dan weer flink uit te vergroten is daartoe het recept.

“Het verhaal van Shrek bevat naast een vrolijk avontuur ook een belangrijke levensles”, legt Martijn uit: “Gedraag je niet zoals je denkt dat anderen willen dat je je gedraagt. Toon je ware aard, wees wie je bent, wees blij met wie je bent en laat niet anderen jouw verhaal bedenken, maar vertel je eigen verhaal.”

Voor muzikaal leider Jeroen van Veldhuizen was het instuderen van de muziek met het koor en de solisten een extra uitdaging. Het repetitieproces startte vrijwel gelijk met de uitbraak van corona, waardoor de repetities grotendeels via een computerverbinding plaats vonden. “Toen we na de zomer eindelijk weer ‘normaal’ mochten repeteren was dat dus extra genieten. We hebben het allemaal enorm gemist om samen muziek en theater te maken.”

Shrek de Musical wordt door Musical Wognum op 12, 13, 14, 17, 19 en 20 november op de planken gezet in Café Stam, aan de Raadhuisstraat in Wognum. Kaarten bestellen kan via www.musicalwognum.nl .