expositie smeedwerk te Nieuwkoop

Nieuws
Een van de kunstwerken die je kunt bewonderen.
Een van de kunstwerken die je kunt bewonderen. (Foto: Reghthuys)

Smeedwerk expositie in Nieuwkoop

NIEUWKOOP-In Nieuwkoop is vanaf vrijdag tot en met zondag 26 september een expositie met smeedwerk te zien in het Reghthuys. Het dorp was vroeger een belangrijk smeedcentrum in de regio. Via dit smeedwerk wil Nieuwkoop aan de buitenwereld laten zien dat er, ook nu nog, veel moois wordt gemaakt.

Rein Tupker is naar eigen zeggen een vakkundige smid, kunstenaar en ondernemer. Hij zit al sinds zijn zeventiende in het vak. Dat heeft hij altijd ervaren als een mooie mix van ambacht en de kunstzinnige toepassing daarvan. Tupker heeft over de jaren verschillende restauratieprojecten uitgevoerd, zoals het MH17-monument met de vijftien zonnebloemen. Ook voert hij grotere en kleinere restauratieprojecten uit, zoals hekwerken bij monumentale panden of kandelaars en schalen.

Tupker is altijd op zoek naar nieuwe vormen en nieuwe toepassingen daarmee. Ook hij heeft zijn eigen methodes ontwikkeld, bijvoorbeeld voor het smeden van brons. Samen met zijn zoon Pascal heeft hij de nieuwe expositie op touw gezet.

Tijden

De expositie is elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda