IKC De Vaart geopend door Van Duin

Nieuws
Mascotte Hannibal is vorig jaar met pensioen gegaan: De Vosseschans is De Vaart.
Mascotte Hannibal is vorig jaar met pensioen gegaan: De Vosseschans is De Vaart. Foto: archief Paula Könst

TER AAR- Wethouder Gerben van Duin en bestuurder Judith Rook van SPO WIJ de Venen hebben onlangs het nieuwe IKC De Vaart in Ter Aar geopend. Na maanden van hard werken was het eindelijk zover. Erik Poelwijk is als beheerder aangesteld, het horecagedeelte is ingericht en de meeste partners werken inmiddels vanuit het nieuwe gebouw. Het gebied om de school heeft een complete metamorfose ondergaan. 

Met de nieuwe speeltoestellen en de naastgelegen sportvelden ziet het er volgens de gemeente Nieuwkoop niet alleen prachtig uit, het is ook dé perfecte plek om te spelen en bewegen voor jong én oud. Tijdens de opening waren alle kernpartners aanwezig en hebben vol trots het gebouw aan de direct omwonenden laten zien. Zij hebben tenslotte de meeste overlast ervaren. 

De medewerkers van basisschool IKC De Vaart, De Boomhut, Stichting Kinderopvang Liemeer, CJG en bibliotheek Rijn en Venen hebben uitleg gegeven over hun werkzaamheden. De bibliotheek is nog niet geheel ingericht. Zodra de bibliotheek in Ter Aar open gaat, worden inwoners daarover geïnformeerd via de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl en hun social media kanalen. 

In het Hart van IKC De Vaart had Poels Horeca de koffie klaar staan. De aanwezigen keken hun ogen uit in de ruime centrale hal, de sporthal en de verschillende afdelingen. De omwonenden hebben in een jaar tijd ‘een mooi gebouw uit de grond zien verrijzen’. De aanwezigen waren volgens de gemeente benieuwd naar de inrichting van het gebouw aan de binnenkant. “Uitroepen als; Jeetje wat groot!, wat mooi!, prachtig. hebben we meerdere malen gehoord. We kunnen terugkijken op een geslaagde opening en kijken vooruit naar een leerzame toekomst”, aldus de gemeente.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda