Training opvoeden en social media

Algemeen
Door bij de digitale belevingswereld van een kind aan te sluiten, kunnen ouders bijsturen.
Door bij de digitale belevingswereld van een kind aan te sluiten, kunnen ouders bijsturen. (Foto: Julia Cameron via Pexels)

REGIO - GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst Mijn kind verdwijnt in sociale media en/of gamen. De training is bedoeld voor ouders en opvoeders van kinderen die online actief zijn.

De landelijke Week van de Mediawijsheid van 5 tot en met 12 november staat in het teken van: Samen Sociaal Online.  Deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd. Samen Sociaal Online is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan. 

Tijdens de online bijeenkomst op maandag 15 november koppelt psycholoog Laurens Veltman zijn persoonlijke ervaringen met gameverslaving aan zijn werk. Hij neemt je mee in de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren. Ouders leren aan te sluiten aan deze belevingswereld, om zo in contact te komen, en bij te sturen. Deelnemers krijgen praktische handvatten om met jongeren in contact te komen  over sociale media en games. 

Aanmelden voor de gratis online bijeenkomst op maandag 15 november 20.00 uur kan via www.ggdhn.nl/cursussen. Vragen over opvoeden kunnen gesteld worden via 088-01 00 550. Mailen kan via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl en www.ggdhollandsnoorden.nl. 

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda