Online sinterklaascadeautjes ruilen

Algemeen
Door de ruilmarkten hoeft er minder speelgoed te worden gekocht.
Door de ruilmarkten hoeft er minder speelgoed te worden gekocht. (Foto: © JoniIsraeli.com)

REGIO - Recycle Sint is de jaarlijkse ruilbeweging om speelgoed met elkaar te ruilen in plaats van nieuw te kopen. Recycle Sint gaat verder als Swap Sint. Met een app is er nu ook de mogelijkheid tot online ruilen. 

Swap Sint heeft de handen ineengeslagen met speelgoedruil-app, Swip Swap. Met de app kan speelgoed steeds worden hergebruikt, waardoor er minder nieuw speelgoed wordt gekocht. Zo leren kinderen en ouders over de consumptiemaatschappij waarin we leven.  

Kado’s voor Sinterklaas ruilen in plaats van kopen

Swap Sint heeft nog steeds dezelfde missie als Recycle Sint: tweedehands eerste keus maken, en samen gaan voor een duurzame sinterklaasviering. De samenwerking met Swip Swap zorgt voor een nog bredere duurzame en landelijke ruilbeweging, doordat er vanaf nu ook online en het hele jaar door geruild kan worden.

Ruilen via de ruilmarkten en online

Het ruilen kan nu op twee manieren. Ouders en kinderen kunnen hun speelgoed ruilen op een Swap Sint ruilmarkt. Ambassadeurs kunnen zelf zo’n speelgoed ruilmarkt organiseren met behulp van de gratis toolkit op de website van Swap Sint. Daarnaast kan er nu ook online speelgoed worden geruild via de Swip Swap app. Ambassadeurs zette hiervoor een eigen Swip Swap ruilspot op in hun buurt. Hier vindt de fysieke ruil plaats. 

Op deze manier kan iedereen onderdeel worden van de ruil-beweging van Swap Sint en duurzame impact maken. Bedenker Elif Algu: “Recycle Sint is meer dan alleen een ruilmarkt. Het is een beweging voor hergebruik en delen van spullen. Niet alleen omdat het duurzaam, gratis of slim is. Vooral omdat het heel erg logisch is. We willen kinderen van jongs af aan meegeven wat duurzaamheid is, en hoe kan je kan bijdragen aan een circulaire economie.”

In 2019 zijn er in totaal 44.000 stuks speelgoed geruild op de Recycle Sint ruilmarkten. Het doel van Swap Sint voor dit jaar: 60.000 stuks speelgoed ruilen in 2022.

Download hier Swip Swap in de App Store (iPhone)
Download hier Swip Swap in Google Play (Andoid)


Op een ruilmarkt krijg je ruiltegoed om iets nieuws uit te kiezen (Foto: © JoniIsraeli.com)

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda