Kunstwinkel gevestigd in Nieuwkoop

Nieuws
De Kunstwinkel komt voort uit Hart voor kunst.
De Kunstwinkel komt voort uit Hart voor kunst. (Foto: archief)

NIEUWKOOP- In het centrum van Nieuwkoop is sinds enige tijd aan de Dorpsstraat 103 een nieuwe winkel gevestigd. De kunstwinkel is als initiatief voortgekomen uit het project ‘Hart voor Kunst’. Begonnen als Pop-up store, heeft het zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardige kunstwinkel.

Een dertigtal kunstenaars uit de gemeente Nieuwkoop heeft zich verenigd in het collectief De Kunstwinkel. Zij stellen niet alleen hun creaties ten toon, maar bemannen bij toerbeurt de winkel. Een optimale gelegenheid om ook de kunstenaars in persoon te ontmoeten.

De kunstwinkel biedt een scala aan werken aan. Diverse schilder- en tekentechnieken abstract en figuratief, keramiek, houtdraaiwerk, textielkunst, beeldhouwen en poëzie. Betaalbare en duurdere werken, maar ook kaarten en gebruiksvoorwerpen gerelateerd aan kunst zijn er te vinden.

Elke maand wordt de gehele collectie vernieuwd, zodat er steeds weer nieuwe kunstwerken te bewonderen zijn.

De kunstwinkel streeft er naar om een ontmoetingsplek te worden voor mensen die zelf kennis willen maken met verschillende kunstvormen. Dit wordt gestimuleerd door middel van het organiseren van workshops en projecten. Laagdrempeligheid staat hoog in het vaandel: Kunst, bereikbaar voor iedereen.

Voor iemand die op zoek is naar een origineel cadeau voor Sinterklaas of Kerst, is de Kunstwinkel de aangewezen plek. Maar zomaar binnenlopen en een kijkje nemen is even belangrijk.

De kunstwinkel is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Op de zondagen dat er een expositie in het Reghthuys is, is de kunstwinkel ook open van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda