5 tips om Blue Monday fluitend door te komen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

REGIO - De feestdagen liggen definitief achter ons (met de nodige extra kilo’s als vaak ongewenst souvenir), het huis is weer kaal en de zomer is nog lang niet in zicht. Niet voor niets staat de derde maandag van januari ook wel bekend als ‘Blue Monday’. Hoe overleef je deze meest deprimerende dag van het jaar?

Met de tips van Rodi kom jij deze Blue Monday fluitend door.

Blue Monday tip 1: Ga sporten

Sporten? Met deze temperaturen? Want ja, door de lockdown zijn alle sportscholen en zwembaden dicht en komen we al gauw op de buitensporten uit. Tóch willen we je hierbij dit extra zetje geven om alsnog de frisse lucht op te zoeken, want uit diverse onderzoeken blijkt wel dat ons energielevel daardoor een boost krijgt. En hoe lekker is die warme douche achteraf? Ga dus lekker een rondje rennen, voetballen of fitnessen in een van de vele sport- en recreatiegebieden van onze omgeving. Zelfs van een blokje om in de buurt knap je al op!

Blue Monday tip 2: Vermijd deze producten

Misschien wist je het niet, maar verschillende producten kunnen vervelende stemmingswisselingen met zich meebrengen. Vermijd daarom op Blue Monday in elk geval deze producten:

- Drankjes met cafeïne (koffie, energiedrankjes, maar ook thee!)

- Alcohol (we snappen helemaal dat je hier juist op Blue Monday behoefte aan hebt, maar raden het toch af!)

- Witte koolhydraten (onder andere in brood, pasta, witte rijst en aardappelen zit veel van dit suiker)

Blue Monday tip 3: Pak je passie op

Blue Monday is de ideale gelegenheid om je grote hobby weer eens op te pakken. Hou je bijvoorbeeld erg van koken, maar gun je jezelf hier amper tijd voor? Of ben je meer van het haken of breien? En misschien klus je wel ontzettend graag? Doe dingen waar je blij van wordt, dat geeft je vaak weer nieuwe energie. Helemaal nu, want de lockdownperiode is een mooi moment om te doen wat je écht leuk vindt, want eenmaal weer in het normale leven ben je al snel weer druk, druk, druk...

Tekst gaat verder onder de foto

blue monday tips
Betrek meteen je kinderen bij het koken en bakken! - RODNAE Productions - Pexels

Blue Monday tip 4: Bekijk je vakantiefoto’s

We weten het, de vakanties zijn door corona over het algemeen nog heel ver weg. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Blue Monday is hét ideale moment om die vakantieboeken of digitale fotoalbums er weer eens bij te pakken. Lekker nagenieten van de mooiste trips die je al hebt gemaakt. Wie wordt daar nu niet blij van?

Blue Monday tip 5: Zet je favoriete muziek op

Uit recent onderzoek blijkt tot slot dat je beter naar muziek kunt luisteren dan een afspraak bij de psycholoog te boeken. “Mensen die kampen met stress, slecht slapen, nerveus zijn of zich slecht kunnen concentreren kunnen echt baat hebben bij muziektherapie”, aldus onderzoeker en muziektherapeut Martina de Witte tegenover EditieNL. Zet op deze Blue Monday dus jouw favoriete nummers eens lekker extra hard! Snappen de buren vast wel. ;)

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda