Bijeenkomst edelsmeden bij museum Kom d’r in

Nieuws
Fred Dröge vertelt bij de bijeenkomst over edelsmeden.
Fred Dröge vertelt bij de bijeenkomst over edelsmeden. (Foto: Museum Kom d'r in)

NIEUWKOOP- Museum Kom d’r in in Nieuwkoop houdt 3 februari om 14.00 uur een bijeenkomst over edelsmeden met gediplomeerd edelsmid Fred Dröge. De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop.

Dröge introduceert zichzelf als volgt: “Ik ben edelsmid geworden omdat mijn dochter edelsmid wilde worden. Wij gingen naar een open dag in Schoonhoven en ik was meteen verkocht. Ik schreef mij in voor de vijfjarige opleiding, maar rondde die af in vier jaar. Mijn dochter volgde twee jaar later. Het leukste van dit werk vind ik de onmogelijke werkstukken toch tot een goed einde te brengen. Ik ben nu een soort huisrestaurateur van het kerkzilver van onze katholieke kerk. Belangrijk werk, want dan blijven de schitterende zilveren voorwerpen uit 1865 voor de toekomstige generaties bestaan.”

Het museum is gevestigd in het Parochiehuis, Dorpsstraat 39 in Nieuwkoop. In verband met coronavoorschriften moet u zich vooraf melden door te e-mailen naar: aanmelden@museumkomdrin.nl. U kunt ook bellen met Frits Horstmeier via het telefoonnummer 06-20469461. 

Horstmeier biedt ook vervoer aan bezoekers die dat nodig hebben. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en door de coronaregels wordt er niks geserveerd.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda