Kunst van twee kunstenaars bewonderen

Nieuws
Een van de schilderijen die is te bewonderen.
Een van de schilderijen die is te bewonderen. (Foto: aangeleverd)

NIEUWKOOP- De werken van twee kunstenaars zijn te bezichtigen in het Reghthuys aan het Reghthuysplein 1 in Nieuwkoop. Het is sinds gisteren geopend en duurt tot en met zondag vanaf 12.00 uur tot en met 17.00 uur. Op zaterdag is het Reghthuys al om 10.00 uur geopend.

Henk van Aller noemt zijn stijl ‘constructief,’ met invloeden van Mondriaan, M.C. Escher en Victor Vasarely. De geometrische structuren in zijn tekeningen en schilderijen zijn vrijwel altijd met rechte lijnen opgebouwd. Zijn streven is om tot evenwichtige, vaak min of meer symmetrische composities te komen, het liefst met één of meer elementen van optische illusie. Elk werkstuk wordt zorgvuldig voorbereid met behulp van potlood en ruitjespapier, met maten en coördinaten volgens zijn eigen systeem.

Bianca Isabella Groenensteyn werkt met klei. Haar artistieke ontwikkeling begon met sieraden maken, gevolgd door het ontwerpen en assembleren van kristallen kroonluchters, het schilderen, beeldhouwen en glasfusie. Door de vele disciplines heeft zij uiteindelijk haar passie gevonden in keramiek en creëert vrouwelijke schoonheden in extreme vormen, die daarna in de oven gebakken en geglazuurd worden. Ook kan het in felle kleuren geschilderd worden in combinatie met industriële materialen van gebruikte auto’s.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda