Partycentrum Het Punt: een sociale ontmoetingsplek voor alle inwoners

Nieuws
Amir samen met zijn gezin: 'Alles begint bij Het Punt, dus ook samenkomen en elkaar ontmoeten ’
Amir samen met zijn gezin: 'Alles begint bij Het Punt, dus ook samenkomen en elkaar ontmoeten ’ Foto: Marieke Roggeveen

TER AAR - Na de overname van het voormalige Dorpshuis aan de Kerkweg, nu ongeveer anderhalf jaar geleden, had het echtpaar Amir en Elmira grootse plannen om hier weer een gemeenschappelijke functie aan te geven en er van alles te gaan organiseren. Er volgde een ingrijpende verbouwing, er werd een nieuwe naam bedacht, de eerste boekingen kwamen binnen, maar een maand na de opening van Partycentrum Het Punt moest het echtpaar vanwege het coronavirus de deuren alweer sluiten.

Marieke Roggeveen

“Dat was een flinke tegenvaller”, vertelt Amir. “Ook omdat ik geen steun kreeg vanuit de overheid omdat ik in het jaar ervoor geen personeel of inkomsten had. Wij hopen nu in september alsnog onze plannen te kunnen verwezenlijken.” Amir en Elmira zijn beiden geboren in Iran en hebben twee kinderen: zoon Parsa (6 jaar) en dochter Delsa (3 jaar), van wie Parsa ervoor heeft gezorgd dat Amir anderhalf jaar geleden zijn goedlopende muziekcafé Route 66 in Scheveningen heeft verruild voor het voormalige Dorpshuis in Ter Aar. Amir legt dit nader uit: “Al mijn hele leven lang ligt mijn passie in de horeca en in de muziek. Ik ben zelf ook muzikant, en deze twee passies kon ik op een gegeven moment combineren door Muziekcafé Route 66 op te zetten in Scheveningen. Dit was een groot succes, maar dit betekende eveneens dat ik zeven dagen per week aan het werk was; ik had geen vrije weekenden...”

‘Mijn kindje’

“Op zich geen probleem”, vervolgt Amir. “Totdat mijn zoon Parsa zei: ‘Papa, ik zie je nooit meer.’ Hoe zeer Route 66 intussen ‘mijn kindje’ was geworden, mijn echte kindjes gaan voor. Om meer tijd vrij te maken voor mijn gezin, gingen wij daarom op zoek naar iets anders en kwam het Dorpshuis op ons pad. 

Amir: Wij willen echt een verzamelpunt zijn voor de inwoners van Ter Aar en omstreken

Ik was niet direct enthousiast, omdat er achterstallig onderhoud was en de inrichting gedateerd, maar mijn vrouw Elmira zei: ‘Wij kunnen dit wel. Wij gaan het verbouwen en opnieuw inrichten.’ Toen kon ik er met andere ogen naar kijken en hebben wij het voormalige Dorpshuis overgenomen”, legt hij uit.

Flinke veranderingen

Na de overname volgde een ingrijpende verbouwing met een aantal flinke veranderingen. Zo is de ontmoetingsruimte nu ruim en sfeervol ingericht, met meerdere muzikale details, en ook de twee zalen zijn flink aangepakt. Deze zalen kunnen voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt: van bruiloften en partijen tot aan zakelijke bijeenkomsten, en van bridgeochtenden tot aan muzikale activiteiten, en nog heel veel meer. Amir kijkt er vooral naar uit om de muziek- en lichtinstallatie in de grote en geluidsdichte zaal te gebruiken: “Wij denken aan jamsessies, karaokeavonden, Open Mic sessies, singer-songwriters, thema-avonden… Maar ook denken wij aan ouderenmiddagen, bingoavonden, game-nights, kinderspeeldagen… Wij willen echt een ‘verzamelpunt’ zijn voor de inwoners van Ter Aar en omstreken waar iedereen, van jong tot oud, terecht kan voor een leuk feestje of iets anders. Dat is ook wat wij met de naam van Het Punt willen uitstralen: alles begint bij Het Punt, dus ook samenkomen en elkaar ontmoeten. De dorpsbewoners hebben behoefte aan een sociale ontmoetingsplek en ik ben blij dat wij dit aan kunnen bieden. Wij hopen zo snel mogelijk met de verdere uitvoering van onze plannen te kunnen starten. En hoe het nu met mijn zoon Parsa gaat? Goed, heel goed! Hij is blij dat hij zijn papa weer vaker ziet en ik ben blij dat ik vaker bij mijn gezin kan zijn.”

Het resultaat kunt u zien op: www.partycentrumhetpunt.nl .

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda