Meedoen met de ‘Groenste Tuin verkiezing’ in Nieuwkoop

Nieuws
Een voorbeeld van een groene tuin.
Een voorbeeld van een groene tuin. Foto: archief

NIEUWKOOP- Na het volgens de gemeente Nieuwkoop grote succes van vorig jaar houdt ze ook dit jaar ‘De Groenste Tuin’ van de gemeente Nieuwkoop verkiezing. De maand september staat in het teken van de verkiezing. 

Een groene tuin heeft volgens de gemeente namelijk veel voordelen. Groen zorgt voor inspiratie, ontspanning en is goed voor de gezondheid. Het is is geluiddempend en zorgt daardoor voor minder omgevingsgeluid. Het verbetert de luchtkwaliteit en verlaagt de concentratie fijnstof. Groen zorgt voor schaduw en verkoeling, is een prettige leefomgeving voor vogels, insecten en andere dieren. Ook neemt water op en zorgt ervoor dat wateroverlast en -schade vermindert.

Doet u ook mee?

Iedereen uit de gemeente Nieuwkoop met een tuin of balkon mag deelnemen aan de verkiezing. Het is goed om te weten dat de grootte van uw tuin geen invloed heeft op de kans om te winnen. Bij het beoordelen van de foto’s kijkt de jury naar:

De hoeveelheid groen in uw tuin, de verschillende soorten bloemen en planten in uw tuin, hoe u omgaat met regenwater, of vogels, insecten en andere dieren uw tuin graag bezoeken en wat u verder doet voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving

Versturen

Vul het inschrijfformulier volledig in en klik op versturen. Het is hierbij mogelijk om tot maximaal 3 foto’s van uw tuin toe te voegen in de bijlage. Meedoen kan van vanaf heden tot en met 30 september. De gemeente is erg benieuwd naar uw groene tuinen en balkons. Er zijn volgens de gemeente mooie prijzen te winnen.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda