Natuurlijk Nieuwkoop: vragen over ventilatie

Nieuws
Natuurlijk Nieuwkoop wil dat alle leerlingen veilig naar school kunnen.
Natuurlijk Nieuwkoop wil dat alle leerlingen veilig naar school kunnen. (Foto: archief)

NIEUWKOOP- Natuurlijk Nieuwkoop heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de stand van zaken rond de ventilatie in schoolgebouwen. Aanleiding daarvoor is een aantal artikelen in het Algemeen Dagblad van 5 en 10 januari. Daaruit zou blijken dat een kwart van de scholen de ventilatie niet op orde heeft.

“Opvallend in deze artikelen is dat de landelijke overheid, gemeenten en schoolbesturen naar elkaar wijzen als het gaat om de verantwoordelijkheid voor de aanpak van de ventilatie op scholen”, meent de partij. Volgens Natuurlijk Nieuwkoop constateert het Platform Perspectief jongeren onder voorzitterschap van de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Kim Putters dat in een advies aan het ministerie. Doordat de verantwoordelijkheid bij de verschillende partijen ligt, gebeurt er weinig.

Dat laatste is voor Kees Hagenaars, raadslid van Natuurlijk Nieuwkoop reden om een aantal schriftelijke vragen voor te leggen aan het college.

Op de hoogte

Hij wil weten of het college op de hoogte is van het gegeven dat ook van gemeenten een bijdrage wordt gevraagd voor de oplossing van de ventilatieproblemen.

Alles in het belang van de gezondheid

Schoolbesturen krijgen immers maar 30 procent van de kosten vergoed waardoor 70 procent ergens anders vandaan moet komen.

Verder vraagt hij zich af of schoolbesturen en gemeenten momenteel samen werken aan een oplossing en wie daarbij de regie voert.

Hagenaars wil graag in beeld hebben hoeveel gebouwen er in de gemeente Nieuwkoop geen mechanische ventilatie hebben maar ook wil hij weten of de installaties in de nieuw gebouwde scholen coronaproof zijn.

Onderzoeken

Hij vraagt het college daarom of het bereid is de luchtkwaliteit in de Nieuwkoopse scholen te onderzoeken en in beeld te brengen. “Alles in het belang van de gezondheid van onze leerlingen”, aldus Hagenaars.

Hij eindigt met de vraag of het college bereid is de regie te nemen bij de aanpak van de ventilatieproblemen in de Nieuwkoopse schoolgebouwen.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda