Winnaars vrijwilligersprijzen 2021

Nieuws
Gerben van Duin reikte de prijzen uit.
Gerben van Duin reikte de prijzen uit. (Foto: Natuurlijk Nieuwkoop)

NIEUWKOOP- Diny Hoogeveen-van Santen uit Nieuwveen is gekozen tot Vrijwilliger van het jaar 2021 uit Nieuwkoop.  Als Jeugdvrijwilliger van 2021 krijgt Femke van Vliet uit Nieuwveen de eer. Wethouder Gerben van Duin overhandigde allebei de vrijwilligers hun prijzen. 

Hoogeveen collecteert al vele jaren voor drie landelijke organisaties, bij de Nierstichting zelfs al meer dan 45 jaar. Al 31 jaar is zij lid van de Zonnebloem afdeling Nieuwveen en twee keer per jaar helpt zij bij het koper poetsen in de katholieke kerk in Nieuwveen. Door het bereiken van de maximale zittingstermijn van 15 jaar moest zij stoppen als bestuurslid bij de Parochiële Caritasinstelling (PCI). Verder heeft zij altijd aandacht en tijd voor haar medemens (familie, buren en kennissen), volgens de gemeente. “Met de keuze voor mevrouw Hoogeveen spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is”, stelt de gemeente.

Jeugdvrijwilliger  

Wethouder Van Duin overhandigde de jeugdvrijwilliger een glazen beeldje en een stimuleringsprijs van 250 euro. Zij mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag zij aan één vereniging geven of verdelen over meerdere instanties.

Vrijwilligerswerk

Femke ontvang de prijs omdat zij via haar vader al vanaf jonge leeftijd betrokken is bij het vrijwilligerswerk in de kerk. Dat zijn koffiesessies na afloop van de kerkdienst, inclusief het klaarzetten en opruimen. Ook helpt ze bij creatieve activiteiten tijdens de kindernevendienst gevolgd door het klaarzetten en opruimen van de gezamenlijke warme maaltijd. Ook ondersteunt Femke vrienden met rondbrengen van reclamemateriaal. Naast haar Mbo-opleiding werkt ze een aantal middagen/avonden en blijft ze zich inzetten voor vrijwilligerswerk waar mogelijk, volgens de gemeente. “Zij symboliseert daarmee al de jeugdvrijwilligers in onze gemeente zonder wie de vele verenigingen en clubs die Nieuwkoop rijk is, niet kunnen floreren. Zij is een voorbeeld en tegelijkertijd een stimulans voor vele jongeren”, aldus de gemeente. 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda