Inwoners kiezen voor Johannesplein/Jostiplein

Nieuws
De herinnering aan de Johannes stichting is bij velen nog levendig.
De herinnering aan de Johannes stichting is bij velen nog levendig. (Foto: Ad van Dongen)

NIEUWVEEN- De meeste Nieuwveners zijn voorstander van de naam Johannesplein/Jostiplein voor het dorpscentrum. Dat blijkt een enquête. De peiling is het initiatief van enkele Nieuwveners. 

Deze keuze is begrijpelijk volgens de initiatiefnemers, want de herinnering aan de Johannes Stichting is bij velen nog levendig in Nieuwveen. “Josti is een afkorting van Johannes Stichting en naam van het daar opgerichte beroemde orkest. De stichting was bijna een eeuw aanwezig op de Centrumlocatie (het “kale grasveld”) waar de 45 tot 50 sociale huurwoningen komen. Het was een indrukwekkend gebouw, met honderden bewoners en honderden Nieuwveners, die daar gewerkt hebben”, menen zij. 

Formulieren

Er zijn 230 formulieren ingeleverd in de melkbus in de Coop, maar het aantal kiezers bedraagt minstens het dubbele. Famlieleden konden namelijk samen een forumlier invullen als zij voor dezelfde naam kozen. Andere eventuele namen van de inwoners voor het centrum waren: Plataan, Wetering en Erfgoed.

“Binnenkort hebben enkele initiatiefnemers een gesprek met de burgemeester en de wethouder. Daarna maken we de beslissing bekend”, aldus de initiatiefnemers.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda