Foto: aangeleverd

Huttenbouw in Oostzaan

OOSTZAAN - De huttenbouw Oostzaan wordt dit jaar georganiseerd door Scwo Wormer en begint op 19 augustus. Zoals altijd is de locatie gelegen bij IJsclub Centrum, Twiskeweg 97, 1511 BX Oostzaan.

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan deze activiteit. Kosten 30 euro voor de gehele week en 20 euro borg. Ouders/begeleiders van het deelnemende kind kunnen donderdag 22 augustus komen helpen opruimen en krijgen daarna de borg terug. Er bestaat de mogelijkheid, indien er plaats is, om een dagkaart te kopen. Deze kost 11,50 euro, maar let op vol is vol. Het inschrijfgeld kan niet worden teruggegeven. Iedereen kan inschrijven via www.scwo.nl. En anders is er de mogelijkheid om in te schrijven op maandagochtend 19 augustus van 8.00 uur tot 10.00 uur. De 20 euro borg dient bij aanvang van de huttenbouw contant te worden voldaan. De borg wordt gevraagd om er zeker van te zijn dat het veld van de ijsclub schoon wordt achtergelaten.Om de borg terug te krijgen is het belangrijk dat alle hutjes op een door de brandweer aangewezen plek liggen of (als afbranden niet mogelijk is) het hout in de container ligt. Tot op de laatste dag is het niet zeker of de hutjes ook verbrand mogen worden. Er wordt pas borg teruggegeven als het gehele terrein is opgeruimd. Het bouwen van de hutten is niet geheel risico vrij. Uiteraard ziet de organisatie toe op de veiligheid van de kinderen, de hutten en het terrein, echter geschiedt deelname aan de huttenbouw op eigen risico. Dichte schoenen zijn verplicht! Net als in voorgaande jaren, zullen de jongeren van Oostzaan en een aantal oudere vrijwilligers de kinderen ondersteunen bij hun bouwwerkzaamheden. Tijdens de huttenbouw zijn er twee gediplomeerde EHBO'ers en twee medewerkers van Scwo aanwezig.De Scwo medewerkers zijn eindverantwoordelijk.

Programma

Maandag 19 augustus: 8.00 – 10.00 uur: Inschrijven en borg betalen.10.00 uur: Aftrap huttenbouwen, tot 17.00 uur. Dinsdag 20 augustus: 10.00 uur: Verder bouwen aan de hutten en sport en spel in de middag. De dag duurt tot 17.00 uur. Woensdag 21 augustus: 10.00 uur: Bouwen en spelletjes tot 17.00 uur.17.00 tot 19.00 eten met de kinderen en spelen in de hutten. 19.00 uur: Begin van de slaapavond en avond spel. Donderdag 22 augustus: 8.00 uur: Ontbijt voor de kinderen die zijn blijven slapen. 9.00 uur: Afbreken hutjes hout stapelen op aangewezen plek. 19.00 uur: Gecontroleerd afbranden van de restanten van de hutjes. (alleen als daar toestemming van de brandweer voor is)

Regels

De kinderen nemen eigen hamers, zagen, nijptangen en spijkers mee. Om de hutjes waterdicht te maken: plastic. De kinderen dragen dichte schoenen. Eigen brood en drinken mee. Er is altijd een ouder telefonisch bereikbaar voor de organisatie. Wie zich niet aan algemene regels houdt, kan wordt verwijderd. Bij problemen beslissen de medewerkers van Scwo wat er gedaan moet worden. De medewerkers van Scwo zijn: Lonneke van Soest, 0614 295127 en Yessy Zijlmans, 0649 486519. Inschrijven kan via www.Huttenbouw Oostzaan

Meer berichten