(Foto: Tony Perez)

Sail Pampus met historische vaartochten

AMSTERDAM - Sail Pampus laat op 24 en 25 augustus varend erfgoed uit verschillende windrichtingen naar werelderfgoed Pampus komen. Bezoekers kunnen meevaren vanuit Almere en Muiden of opstappen in Amsterdam achter het Centraal Station. Daarvandaan vertrekt op 21 augustus als voorproefje ook de prachtige driemaster Stedemaeght naar het forteiland voor een bijzondere dagtocht.

In het Sail Pampusweekend zullen stoomboot Succes (ja ja, een van Sints lievelingsstoomboten, compleet met stoomorgel), salonboot De Lelie (met een verhalenverteller over de tijd van Pampus en de VOC), oud-marineschip De Nautilus en het indrukwekkende zeilschip de Sanne Sophia om klokslag 13 uur Sail Pampus aandoen. Het is voor het eerst dat Pampus hiervoor samenwerkt met verschillende reders die hun fraaiste schepen inzetten om hun gasten niet alleen te verblijden met een prachtige tocht over en een lunch op het IJsselmeer, maar ook met een bezoek aan Sail Pampus. Op het forteiland is het voor alle bezoekers en meevarende gasten mogelijk om alle deelnemende schepen van Sail Pampus te bezichtigen. Op Pampus zal daarnaast nóg een bijzondere vaartocht gemaakt kunnen worden: een virtuele ballonvaart over Amsterdam en zijn ring van forten. Deze nieuwe attractie op Pampus heet Het geheime Wapen van Amsterdam en is de hit van het jaar. Via speciale Sail Pampus-arrangementen kan er meegevaren worden met drie historische schepen en de wijdheid en schoonheid ontdekt worden van het IJsselmeer met haar historische havens en haar groene parel: Pampus.

Programma zaterdag 24 augustus

Geniet van varend erfgoed dat koers zet naar werelderfgoed. Aan boord koffie/thee en een lekkere lunch. Op het eiland - de drie schepen arriveren rond 13:00 uur - wacht het fort op je, met zijn gidsrondleidingen en natuurlijk de nieuwe attractie met de luchtballon: Het geheime Wapen van Amsterdam. De Succes vertrekt vanuit Almere-Haven om 10:00 uur. De Sanne Sophia om 10:00 uur vanuit Muiden. De Lelie om 10:00 uur vanuit hartje Amsterdam. Pampus is op zaterdag 24 augustus voor passanten met eigen boot al om 10:30 uur geopend. (Op zondag kan men met de eigen boot pas na 13.00 uur terecht, vanwege het zwemevenement Rondje Pampus.) De eerste veerboot vanuit Muiden vertrekt om 10:30 uur, de veerboot uit IJburg vertrekt om 10:45 uur naar Pampus. Als de drie Sail Pampus-schepen aangemeerd zijn, mag iedereen er een kijkje nemen of een drankje doen op de boten, de scheepsbarren zijn geopend.

Programma zondag 25 augustus

Op zondag is het programma hetzelfde met uitzondering van de ochtend. Extra in het programma vindt dan in het water rondom het eiland het Rondje Pampus plaatst, een zwemfestijn met honderden zwemmers dat als doel heeft aandacht te vragen voor de kwaliteit van het water in het IJsselmeergebied.

Dagje uit

De Sail Pampus-zeilarrangementen zijn goed voor een complete dag uit en zijn inclusief koffie, thee en lunch aan boord en een bezoek aan het fortmuseum met een rondleiding. Een deel van de bijdrage is bestemd voor het onderhoud van zowel het meedoende varend erfgoed als het historisch werelderfgoed dat Pampus is. Lees op pampus.nl/sail meer over alle schepen die zijn aangesloten bij Sail Pampus 2019 en wat de rest van het programma is.

€56,00 voor 12+ en volwassenen | €41,00 voor 4 tot 12 jaar | gratis voor 1 tot 4 jaar
https://www.pampus.nl/sail

Meer berichten