Klaar voor de uitzending. Vanaf links Pim Beudeker, Nils Römer en Wim Vinju.
Klaar voor de uitzending. Vanaf links Pim Beudeker, Nils Römer en Wim Vinju. ((Foto: Rodi Media/MvS ))

Radio 9 Oostzaan zoekt de verbinding

OOSTZAAN – Het terrein van Meyn was ook dit jaar de verzamelplek voor de Dam tot Damloop. En Radio 9 Oostzaan was er weer bij. De populaire zender verzorgde een onderhoudend liveprogramma. Programmaleider Nils Römer: "Ons doel is mensen bereiken."

Achter Radio 9 Oostzaan zit een groep vrijwilligers die met een grote passie en gedrevenheid vele luisteraars aan zich bindt. Luisteraars van binnen, maar ook van buiten Oostzaan. Het enthousiasme dat de radiomakers erin steken betaalt zich dik terug in de vorm van positieve reacties.

Diversiteit

Pim Beudeker: "Ik bestuur de Belbus. Hoe vaak ik achter me iets hoor over Radio 9…" Nils Römer knikt instemmend: "Onze zender leeft enorm binnen Oostzaan. Dat komt door de diversiteit van de programmering. Nederlandstalige muziek, artiesten die in de studio langskomen, jazz, klassieke muziek, oudere mensen die hun verhaal vertellen, de kerkdiensten, maar ook informatie over de gemeente. We fungeren als informatiebron voor onze omgeving."

Sportprogramma

Het is vooral het aanstekelijke enthousiasme van de radiomakers dat de luisteraar aan de radio gekluisterd houdt. Neem alleen al het sportprogramma. Geen droge verslagen, maar een radiomedewerker die meeleeft en langs de lijn net zo hard juicht als de toeschouwers als er een doelpunt valt.

Krenten uit de pap

Evenementen live verslaan – het zijn voor Radio 9 Oostzaan de krenten uit de pap. De jaarlijkse wielerronde en Oldtimerdag zijn daar goede voorbeelden van, en natuurlijk de Dam tot Damloop. Al komt het nu wel wat meer op creativiteit en improviseren aan om er iets moois van te maken. Voorheen liepen de deelnemers hier voorbij en stonden de medewerkers van Radio 9 langs de weg om live-interviews te doen. Zo is het begonnen. Maar het verkeer bij de Coentunnel liep vast en daarom is de route twee jaar geleden verlegd. Jammer, maar voor Radio 9 geen reden om er dan maar mee te stoppen. Integendeel. Het programma krijgt gewoon een andere invulling.

Heerlijk meegenieten

Radio 9 zoekt het nu vooral in een gezellig, gevarieerd en informatief programma waarvan men thuis heerlijk kan meegenieten. In en om de tent die op het terrein is neergezet klinkt vrolijke muziek, artiesten treden op en tussendoor is het reguliere sportprogramma te volgen. Ongezien weten de medewerkers dat ook op deze dag vele Oostzaners geen minuut van de uitzending willen missen. Het is de beloning voor de energie die radiomakers in hun grote passie leggen.

Contact met de mensen

Nils: "Mijn handen jeukten om er vandaag bij te zijn. Vooral het contact met de mensen is leuk. Ons doel is om hen te bereiken. We kunnen heel veel doen, want radio is een breed medium, en we kunnen overal bij zijn. Het enige dat we missen: mensen. We zouden er graag nog vrijwilligers bij willen hebben."

Meer berichten