(Foto: aangeleverd)

Buurtgezinnen.nl biedt ondersteuning

OOSTZAAN - Iedereen maakt dingen mee in zijn leven die niet zo makkelijk zijn; een burn-out, ziekte, scheiding, werkeloosheid, noem het maar op. Soms zit alles tegen en dat kan ons allemaal overkomen, vaak van de ene op de andere dag.

En als je dan in dit soort situaties weinig tijd of puf hebt om de kinderen aandacht te geven, dan is er vaak wel familie of zijn er goede buren op wie je terug kan vallen. Maar wat als dat niet zo is? En je staat er alleen voor als ouder of gezin? En er is geen netwerk om je te helpen of je mist de financiële middelen om het op te lossen?

Gezinnen met een groot hart

Dan is het mogelijk om Buurtgezinnen.nl in te zetten. Buurtgezinnen.nl koppelt vraaggezinnen aan steungezinnen in de omgeving. Steungezinnen zijn gezinnen met een groot hart, gezinnen die - soms - zelf heel goed weten hoe het is als alles tegen lijkt te zitten.

Leuke tijd voor kinderen

ke Ouders die overbelast dreigen te raken of al zijn, worden door Buurtgezinnen gekoppeld aan een vrijwillig steungezin in de buurt. Een steungezin vangt de kinderen op regelmatige basis op, bijvoorbeeld 1 keer per week op woensdagmiddag of af en toe een dag en nacht in het weekend. Zodat de eigen ouders weer even op adem kunnen komen en de kinderen een leuke tijd hebben bij het steungezin.

Op zoek naar steungezinnen

"Om dit te kunnen blijven bieden aan inwoners van Wormerland en Oostzaan zijn we op zoek naar steungezinnen. Ook vraaggezinnen zijn van harte welkom om zich aan te melden uiteraard" vertelt Sharon, coördinator bij Buurtgezinnen. "Het aanvragen van hulp is erg laagdrempelig. We werken zonder dossiers. Ik kom langs, inventariseer wat de behoefte is en koppel het vraaggezin aan het steungezin. Buurtgezinnen is laagdrempelig; het zijn immers gezinnen voor gezinnen; en het zou fijn zijn als elke ouder die ondersteuning kan gebruiken ons weet te vinden en wij een fijn steungezin kunnen zoeken wat bij ze past en even zorgt voor die broodnodige adempauze." Interesse? Neem contact op via sharon@buurtgezinnen.nl, 06-14-128 375 of www.buurtgezinnen.nl.

Meer berichten