De burgemeester op visite. Dat vond het echtpaar erg leuk.
De burgemeester op visite. Dat vond het echtpaar erg leuk. ((Foto: Rodi Media/MvS ))

'We hebben het met elkaar getroffen'

OOSTZAAN – Martin en Annie Keppel zijn zestig jaar getrouwd. Reden genoeg voor burgemeester Rob Meerhof om in de druilerige regen naar het echtpaar te fietsen en namens het gemeentebestuur de felicitaties over te brengen en twee cadeaus te overhandigen.

Ach, zestig jaar getrouwd. De buitenwereld maakt er meer van, vinden Martin (85) en Annie (78). Voor het echtpaar is het niet zo heel bijzonder. De jaren zijn in hun beleving omgevlogen. Maar ze hebben hun trouwdag ook weer niet zomaar voorbij laten gaan. Op donderdag 3 oktober hebben ze samen met hun kinderen en kleinkinderen thuis een klein feestje gevierd. En ja, dat de burgemeester tijd maakt om op visite te komen en persoonlijk de felicitaties over te brengen, dat vinden ze natuurlijk heel leuk.

Fraai ingelijst certificaat

Rob Meerhof komt niet met lege handen binnen. Zodra hij de druppels van zijn paraplu heeft geschud en zijn jas opgehangen overhandigt hij Annie een boekenbon en Martin een fraai ingelijst certificaat, dat meteen een mooie plaatsje op een bijzettafeltje krijgt.

In Krasnapolsky is het ooit begonnen. Martin en Annie stonden daar met hun eigen vriendengroep in een zaal met glimmende vloer en maakten zich op voor hun eerste dansles. De jongens aan de ene kant, de meisjes aan de andere. Aan de jongens de eer om een meisje te vragen, met het risico dat ze 'Nee' verkocht.

Martin liet zijn oog al snel op Annie vallen. En Annie zei 'Ja'. "Ondanks het lengteverschil dansten we heel aardig," blikt hij terug. "De tweede keer dansten we ook en daarna vroeg ik of ze met me meeging naar de bioscoop. Ook nu zei ze 'Ja'. Maar welke film we hebben gezien, dat weet ik niet meer."

Spaarndammerbuurt

Het zal heel gezellig zijn geweest, want de twee hebben elkaar niet meer uit het oog verloren. Beiden zijn afkomstig uit de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Toen hun woning te klein werd vanwege gezinsuitbreiding wilden ze verhuizen. Martin: "We kregen een flat toegewezen in Molenwijk. Maar toen we op de vijfde of zesde etage stonden keken we verder de polder in en zagen we dat er in Oostzaan werd gebouwd. Daar zijn we gaan wonen en we wonen er nog steeds met plezier."

Twee kleinkinderen

Martin bouwde vroeger aan boten op de NDSM-werf, Annie werkte als administratief medewerkster bij een bank, totdat ze huisvrouw werd. Ze kregen twee kinderen, Martin en Riekje, en twee kleinkinderen: Nicky en Mitch. Ze wonen ook in Oostzaan en komen regelmatig langs. Martin: "En ze komen ook binnen."

Het gezinsleven stond – en staat nog steeds - grotendeels in het teken van korfbal: de kinderen en kleinkinderen vanachter de zijlijn aan het werk zien. Ook thuis vermaken Martin en Annie zich uitstekend. Annie: "We hebben het getroffen met elkaar. Ik ben binnen bezig, en Martin werkt in onze groentetuin."

Geen spoor van sleur

Martin en Annie Keppel. Zestig jaar getrouwd en nog geen spoor van sleur. Martin, zo droog als woestijnzand: "We beginnen net aan elkaar te wennen."

Meer berichten