Het toernooi vindt jaarlijks plaats.
Het toernooi vindt jaarlijks plaats. ((Foto: aangeleverd))

Volleybaltoernooi voor hartpatiënten

OOSTZAAN - Hartpatiënten uit het hele land komen op zaterdag 26 oktober naar Sporthal Oostzaan voor het jaarlijkse volleybaltoernooi van de vereniging De Hartenjagers Zaanstreek.

De initiatiefnemers bezoeken jaarlijks toernooien in alle delen van het land en voor hun thuistoernooi is altijd veel belangstelling. Er komen teams uit Rotterdam, Gouda, Purmerend, Katwijk, Veenendaal, Gendt, Almere en Alkmaar.

De wedstrijden worden geleid door uitstekende scheidsrechters en er zijn ervaren EHBO'ers aanwezig van de EHBO Oostzaan. Wethouder Rosemarijn Dral reikt de prijzen uit. Ook zij steunt het initiatief van de vereniging, dat voor velen een stimulans is om te gaan sporten na problemen met de gezondheid. De sporthalbeheerder Mario Walda zorgt ervoor dat alle deelnemers en het publiek op een gezellige ontvangst kunnen rekenen in Sports Café The Match.

Veel hartpatiënten zijn onzeker of ze nog wel kunnen sporten, maar door de professionele trainers en de aanwezigheid van een verpleegkundige kunnen ze op maandagavond bij De Hartenjagers Zaanstreek veilig aan de conditie werken in de sportzalen van het Zaanlands Lyceum. De deelnemers aan de sport- en speloefeningen zijn in de leeftijd van vijfenveertig tot en met tachtig jaar. Wie naast de sport- en speloefeningen nog iets extra's wil, kan dus ook gaan volleyballen.

Het toernooi duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Zie ook www.hartenjagers.info.

Meer berichten