Verwijderen van jonge boompjes in 2018.
Verwijderen van jonge boompjes in 2018. ((Foto: aangeleverd ))

Natuurwerkdag op het Ratteneiland

LANDSMEER - Op zaterdag 2 november is de landelijke Natuurwerkdag. IVN Twiske doet hieraan mee met een werkdag op het Ratteneiland te Landsmeer.

Het Ratteneiland is een restje oer-Hollands landschap aan de rand van het Sportpark in Landsmeer. Het is ontstaan uit meerdere eilandjes, die in de loop der jaren door verlanding aan elkaar gegroeid zijn. In dit natte gebied vind je nu het beginstadium van jong voedselrijk rietland (dicht, hoog opgaand, bloemrijk) tot en met het eindstadium van voedselarm haarmosrietland (laag).

Een werkgroep van IVN Twiske onderhoudt het Ratteneiland met als doel het unieke karakter van het gebied te behouden. Opslag van jonge boompjes moet steeds verwijderd worden om het rietland open te houden.

De werkdag duurt van 10,00 tot uiterlijk 14.00 uur. Begonnen wordt met een korte excursie. Daarna kan iedereen, van jong tot oud, op zijn/haar niveau aan de slag. Handschoenen en gereedschap staan klaar; voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Trek wel laarzen en werkkleren aan, want het kan er modderig zijn. Het Ratteneiland ligt aan de Noordrand van het Sportpark. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl; de locatie is te vinden bij postcode 1121. Inlichtingen: ratteneiland@ivntwiske.nl of 020-4823557.

Meer berichten