Het verhaal speelt in Venetië.
Het verhaal speelt in Venetië. ((Foto: Aangeleverd))

Bel Canto haalt Venetië naar Oostzaan

OOSTZAAN – Altijd al naar Venetië gewild om daar de sfeer van het echte carnaval te proeven? Dan heeft Bel Canto goed nieuws: het is niet nodig om naar Venetië af te reizen.

De operetteafdeling van Bel Canto gaat moeite doen om de komende weken de sfeer van het Venetiaanse carnaval te vangen en op de planken te brengen in De KunstGreep. Geen onmogelijke opgave, want ze wordt daarbij geholpen door de briljante melodieën die Johann Strauss Jr. componeerde voor dit vrolijke operetteverhaal dat onlosmakelijk is verbonden met de Italiaanse lagunestad Venetië.

Nogal een Don Juan

Het verhaal speelt ongeveer honderd jaar terug en draait om de avonturen van Guido, de hertog van Urbino, die de reputatie heeft nogal een Don Juan te zijn. Vorig jaar heeft hij tijdens het carnaval een gemaskerde dame ontmoet die nogal bij hem in de smaak is gevallen; dit jaar hoopt hij haar opnieuw te treffen en de kennismaking te 'verdiepen'. Dat deze dame getrouwd is (en nog wel met een senator), maakt de hertog niets uit.

Vrouwenverslinder

De senator in kwestie, Delacqua genaamd, heeft lucht gekregen van de intenties van de hertog en heeft een plan bedacht om zijn knappe, jonge echtgenote Barbara uit de klauwen van die vrouwenverslinder te redden.

Wervelend avontuur

Wat volgt is een wervelend avontuur vol vermakelijke gebeurtenissen. Het publiek maakt kennis met vele personages, zoals: Caramello, de barbier van de Hertog (vertolkt door Reinout Eeckhout), Annina, een vissersmeisje (Daphne Wittebrood), Ciboletta, keukenmeid van Delacqua (Cynthia Vriend) en haar vriendje, macaronikok met Italiaans temperament (John Lust).

Spitsvondige vertaling

Volgens goede gewoonte brengt Bel Canto de operette in een spitsvondige Nederlandse vertaling op de planken en wel van specialist Joop Fransen. Er staat weer een prachtig decor, gemaakt door de eigen decorploeg en natuurlijk is er ook aan de aankleding gedacht.

Klein orkest

'Een nacht in Venetië' is te zien op zaterdag 16 november 20.00 uur (première), zondag 17 november 14.00 uur (matinee), zaterdag 23 november 20.00 uur en zondag 24 november 14.00 uur (matinee). De voorstellingen worden begeleid door een speciaal samengesteld klein orkest, onder muzikale leiding van Wim Noteboom. Voor informatie over de voorstelling en kaartverkoop, ga naar www.Belcanto-oostzaan.nl.

Meer berichten