Concordia vormde met BB6 één orkest.
Concordia vormde met BB6 één orkest. (Foto: Aangeleverd)

Concordia en BB6 in Harmony

OOSTZAAN – Zaterdag 2 november om 20.00 uur opende Concordia het concert 'Bacharach in Harmony'. Een goede keuze om voor de pauze in het repertoire van Concordia geen nummers van Burt Bacharach op te nemen.

De aankondiging van de nummers werd door Esther Hoek, de dirigent van Concordia zelf gedaan. Bij het vierde nummer toonde Concordia zijn improvisatietalent. Hier zou een solo op trompet worden gespeeld door de eerste trompettiste van Concordia. Door omstandigheden kon deze niet bij het concert aanwezig zijn. Hier werd een vervanger voor gevonden.

Setting aangepast

Ook de setting van het nummer 'Nothing's gonna change my love for you' werd aangepast. De invaller-trompettist deed niet alleen de solo. Dit werd gecombineerd met Esther Hoek op saxofoon. En om toch een dirigent voor het orkest te hebben nam de jarige Thomas Eveleens plaats op de bok.

Selectie nummers Burt Bacharach

Bij het slotnummer voor de pauze, 'Burt Bacharach Selection', voegden de leden van BB6 zich in het orkest van Concordia. En de titel van het nummer zegt het al:  een selectie van nummers van Burt Bacharach. Deze selectie bevatte: 'Do You Know The Way To San José', 'The Look Of Love', 'Promises' en 'Raindrops Keep Falling On My Head'.

Eigen arrangement

Na de pauze was het de beurt aan BB6. Een band met een bijzondere samenstelling met harp, saxofoon, fluit, piano en drums, gecompleteerd met zang. Door deze bijzondere samenstelling moet BB6 voor elk nummer een eigen arrangement maken. Dit zonder de basis van Bacharach te verliezen. Daar is deze band ten volle in geslaagd. Al met al een zeer geslaagde muzikale avond, die een bredere publieke belangstelling had verdiend.

Meer berichten