Wethouder trots op duurzame inwoners

De panelen bevallen mevrouw Bom prima.
De panelen bevallen mevrouw Bom prima. (Aangeleverd)

OOSTZAAN - Zelf energie opwekken is een van de maatregelen die je kunt nemen om beter voor je portemonnee en voor het milieu te zorgen.

Om die reden startte gemeente Oostzaan vorig jaar de collectieve inkoop van zonnepanelen. Inmiddels zijn er daardoor zo'n 1.500 zonnepanelen in de gemeente bijgekomen. Mevrouw Bom-Stroet is een van de deelnemers.

"De panelen bevallen prima! De partij die de plaatsing heeft gedaan, heeft me goed geadviseerd over het meeste rendement uit mijn investering. Ik ben erg enthousiast over de actie. De panelen liggen er mooi op," aldus mevrouw Bom-Stroet.

CO2-uitstoot verminderd

Van de 350 aanmeldingen liggen er inmiddels bij meer dan 120 inwoners in totaal zo'n 1.500 zonnepanelen op het dak. Dit scheelt de gemeente Oostzaan jaarlijks ca. 146.216 kg CO2-uitstoot. Een mooie stap in de richting van een schoner milieu.

Natuurgids

Mevrouw Bom-Stroet is altijd al bezig geweest met milieu. Als natuurgids is ze erg geïnteresseerd in natuur en klimaat. "Ik heb lang nagedacht over de aanschaf van zonnepanelen, het is een grote investering. Maar nu de energie duurder wordt, wil ik dat graag voor zijn."

Meer informatie

Interesse in zonnepanelen? Meer informatie over zonne-energie is te vinden op www.odijmond.nl/zonne-energie. Indien gemeente Oostzaan deze actie opnieuw start, ontvangen de inwoners thuis een brief.

Meer berichten