Raymond en Saskia hebben grote plannen met hun Bed & Breakfast.
Raymond en Saskia hebben grote plannen met hun Bed & Breakfast. ((Foto: Rodi Media/MvS))

Raymond en Saskia beginnen Bed & Breakfast op droomlocatie

OOSTZAAN - Raymond en Saskia Kuiper hebben het roer omgegooid. Ze zijn gestopt met hun koeriersbedrijf in Tuindorp Oostzaan en beginnen een Bed & Breakfast. Niet in een sluimerend dorpje in de Franse Vogezen, zoals je dat zomaar in het bekende televisieprogramma zou kunnen zien, maar aan De Heul in Oostzaan. En dat is al ingrijpend genoeg, want ze maken er veel werk van. Half december hopen ze klaar te zijn.

Het enthousiasme van het stel kent geen grenzen. Naast het runnen van hun jonge gezin timmeren en schilderen ze er fluitend op los, ook als het buiten bitter koud is. De schuur nemen ze grondig onder handen. Daar komen twee comfortabele kamers - en als het van de gemeente mag nog een derde - met douche en toilet. Ondertussen koesteren ze het ideale plaatje dat ze voor ogen hebben.

De picknicktafel aan het water staat er al, maar ze willen de boel nog afschermen, zodat zowel de gasten als het gezin voldoende privacy hebben, er worden een aparte parkeerplaats en gezamenlijke tuin aangelegd, met rondwandelende kippen die goed zijn voor een vers eitje bij het ontbijt, en om het geheel af te maken moeten er ook nog een barbecuestel en zelfs een paddock komen.

Op en top genieten

Voor de toekomstige gasten moet het verblijf in Bed & Breakfast De Heul, zoals de naam wordt, echt onvergetelijk zijn. Ze moeten op en top kunnen genieten van de fraaie, landelijke locatie aan het Oostzanerveld. Dromerig naar het water staren, dobberen in een bootje, barbecueën en desgewenst vanuit hun logeeradres fietsen, wandelen en zelfs met hun paard Het Twiske in. Golfers moeten er na een dagje tussen de greens en holes kunnen neerstrijken om te overnachten.

"We willen dit al heel lang." vertelt Saskia. "Daarom hebben we dit huis gekocht. De schuur stond eerst helemaal volgebouwd. Die hebben we leeggehaald en alleen het omhulsel is blijven staan. Binnen wordt alles vernieuwd en op het dak komen dertig zonnepanelen, want we nemen de natuur in acht."

Goed voorbereid

Het is nogal een stap, van koeriersbedrijf naar Bed & Breakfast, maar Raymond en Saskia hebben zich goed voorbereid. Onder andere door de televisieprogramma's 'Het Roer Om' en 'Ik Vertrek' te bekijken en - op de eerste plaats - 'Bed en Breakfast'. In dit programma kijken eigenaars van deze logeervoorzieningen bij elkaar de kunst af.

Raymond: "We hebben geleerd van waar mensen over vallen, daar gaan we wat mee doen. De bouw doe ik voornamelijk zelf. Met mijn bouwachtergrond ben ik 'redelijk handig', maar ik schakel ook een loodgieter en elektricien in. Die haal ik uit Oostzaan, zoals we straks ook onze producten uit Oostzaan halen. Zo versterken we elkaar."

Raakvlakken

Toch zijn er ook raakvlakken met het voormalige bedrijf uit een geheel andere branche. Snel schakelen, service verlenen, persoonlijke benadering - daarmee win je klanten, in welke branche je ook werkt. Saskia en Raymond hebben er een succes van gemaakt en de kans is groot dat ze dat met dezelfde benadering ook van hun Bed & Breakfast een succes gaan maken. Raymond: "Met ons koeriersbedrijf wilden we ons onderscheiden en dat willen met ons Bed & Breakfast ook. In ieder geval met onze locatie. Veel mensen weten al wat hier gaat komen. We kregen al heel snel een aanvraag voor een bruidssuite. Maar zover zijn we nog niet."

Meer berichten