Een interview maakte deel uit van het programma.
Een interview maakte deel uit van het programma. ((Foto: Aangeleverd))

Het is 2040 met de Partizanen

OOSTZAAN – In een Zomergasten-achtig interview in 2040 blikt de helft (Merijn Scholten) van het in de jaren 2016 -2019 zo succesvolle duo De Partizanen terug op hun derde voorstelling 'Het leven an sich' uit 2019.

De nogal verveelde interviewer (Thomas Gast) ondervraagt over het uit elkaar gaan van het duo na een brand in theater de KunstGreep na afloop van hun voorstelling aldaar. Merijn legt de schuld bij Thomas. Deze rode draad in het programma wordt afgewisseld met vele korte sketches waarin de rol van aangever en afmaker voortdurend wisselt. En natuurlijk komen de verschillende stem-typetjes uitgebreid aan bod, daarin zijn zij meester. Zo komen daar onder meer voorbij een burn-outsituatie met de daarbij behorende therapie, een totaal inhoudsloos debat, het krampachtig gedrag van een buurman en van ons zelf. Tevens passeren de miscommunicatie via WhatsApp en de gekte op de huizenmarkt in deze show.

Elke sketch heeft een bijzonder hoog humorgehalte en een diepere gedachte. Kortom: in deze voorstelling gaat het over die voorstelling, die voorstelling gaat soms ook weer over deze voorstelling. Een voortdurend schakelen. Niet alleen het spel, ook het decor, het licht en de muziek is bijzonder. En natuurlijk komt het tot een ontknoping in een telefoongesprek met de andere helft van het duo. Daarin blijkt niet Thomas maar Merijn zelf schuldig is aan de brand in Theater de KunstGreep. En bij het slotlied vult de theaterzaal zich met rook en gaan alle alarmbellen af. Een even wervelende als hilarische show waarin je je geen moment verveeld.

Pim Beudeker

Meer berichten