De actie heeft een rijke oogst opgeleverd.
De actie heeft een rijke oogst opgeleverd. ((Foto: aangeleverd ))

Twee busjes vol speelgoed voor voedselbank

MOLENWIJK - De Molenwijk heeft gul gegeven aan de speelgoedinzamelingsactie van Buurtvereniging Molenwijk. Twee auto's zijn tot het dak toe gevuld met autootjes, keukenspulletjes, boeken, lego. Allemaal gedoneerde decembercadeautjes voor kinderen van de Voedselbank.

De actie begon half november. Mensen konden hun donatie afgeven bij de Oba. Wekenlang stond het kantoor vol met ingezamelde knuffels, racebanen, poppen, spelletjes.

Drijvende kracht

Drijvende kracht achter de actie is Iman de Ruijter van Buurtvereniging Molenwijk: "Ik krijg energie van dit soort dingen. Met z'n allen zorgen dat kinderen die anders niks krijgen, nu ook een decembermaand hebben met mooie cadeautjes. Het idee dat zo'n kind helemaal blij is, daar doe ik het voor." Dat de inzameling zo'n succes zou worden had ook Iman niet verwacht. Mensen gaven tweedehands speelgoed, maar ook opvallend veel nieuw speelgoed en kleding.

Saamhorigheid

De Buurtvereniging Molenwijk (voorheen Stuurgroep Molenwijk) wil met haar acties en activiteiten bijdragen aan de saamhorigheid in de wijk. Ze willen met zoveel mogelijk buren en organisaties samen zorgen voor een mooie Molenwijk, samen vieren en samen omzien naar elkaar.

Iets extra's voor oud en nieuw

Vanaf 10 december start een inzameling voor iets extra's voor oud en nieuw. Koekjes, toastjes, frisdrank, chips, chocolaatje, pak oliebollenmix of ander houdbaar lekkers kunnen ingeleverd worden bij de Oba. Ook wordt de winterjassenactie van Esmeralda uit Floradorp ondersteund. Warme jassen kunnen elke dag ingeleverd worden tussen 17.00 en 20.00 uur bij Iman op de Handmolen 17.

Het overige speelgoed en de winterjassen worden op 21 december aangeboden in de Aker vlakbij winkelcentrum De Banne, met de stadspas mag een kind samen met een volwassene tussen 10.00 en 18.00 uur gratis een cadeau uitkiezen.

Meer berichten