Zowel Sint als de Oostzaners trotseerden het weer.
Zowel Sint als de Oostzaners trotseerden het weer. ((Foto: Rodi Media/JvW))

Dag Sinterklaasje…

OOSTZAAN – Het is bekend dat Sinterklaas elk weertype doorstaat, maar afgelopen vrijdag was het wel heel erg nat. Daarom werd ervoor gekozen om zijn afscheid te vieren in het Atrium van De KunstGreep.

Werkelijk honderden kinderen waren op het festijn afgekomen. De Sint werd ontvangen door burgemeester Meerhof, vergezeld door juffrouw Hennie en stagiair Frank.

De Sint beloofde de burgemeester volgend jaar terug te komen en vertelde terloops dat het een geweldig jaar voor hem is geweest in Oostzaan. Alleen maar lieve kinderen.

Voldoende snoepgoed

De danspieten dansten dat het een lieve lust was op de allernieuwste melodieën die de kinderen uit volle borst al mee konden zingen.

Er was voldoende snoepgoed voor de kinderen en hun ouders, en daarnaast kregen ze allen een presentje bij het naar buiten gaan.

Buikjes gevuld met chocolade en speculaas in een plas van chocolademelk, weer het weer getrotseerd.

Daarna arriveerde de brandweer met gillende sirenes en blauwe zwaailichten. In de wagens de neef van de Sint, de Kerstman met twee kerstelven.

Wisseling van de wacht

En zo vond er de wisseling van de wacht plaats. Na afloop kon elk kind een oliebol halen bij de kraam op het Hannie Schaftplein, een lieve geste zo rond etenstijd. Voor de tweede keer een heerlijk avondje.

Meer berichten