De muzikanten lieten zich door het alarm niet van de wijs brengen.
De muzikanten lieten zich door het alarm niet van de wijs brengen. ((Foto: Pim Beudeker))

Première PopZaan ernstig verstoord

OOSTZAAN – Eindelijk was het dan zover. Na slechts twee en een halve maand repeteren was er afgelopen zaterdag de première van PopZaan in het Atrium van de KunstGreep. En vrij direct na het enthousiaste begin ging in het pand het ontruimingsalarm af.

Iedereen moest onmiddellijk het pand verlaten. En daar stonden de jonge muzikanten en het publiek buiten in de kou. Voordat men De KunstGreep weer in kon moest gezocht worden naar de oorzaak. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand, werd het ontruimingssignaal gedeactiveerd en kon iedereen zijn plaats weer opzoeken.

Alsof er niets gebeurd was vervolgde PopZaan het optreden. Met veel enthousiasme, maar vooral met de opperste concentratie werden de nummer ten gehore gebracht. PopZaan is een band voor jong Oostzaan opgericht door samenwerking van Crescendo en Excelsior. De band heeft niet alleen de instrumenten die gebruikt worden in de beide fanfares. Er waren ook een gitarist en een pianiste. Dat maakt het zowel voor het publiek als de deelnemers juist interessant om als het ware eens 'een ander geluid te horen'.

PopZaan staat onder leiding van Bart Tuinman. Bart heeft op het gebied van opleidingsorkesten waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd of instrument, een brede ervaring. Hij leidde de nummers in en gaf daarin ook aan wat de rol van de individuele muzikanten daarin. Kortom, een première, die enthousiast door het publiek werd ontvangen. Dit verdient zeker navolging. In de wandelgangen werden al ideeën geopperd voor een volgend optreden.

Pim Beudeker

Meer berichten