Van begin tot eind wist Karin Bloemen het publiek te vermaken.
Van begin tot eind wist Karin Bloemen het publiek te vermaken. ((Foto: Pim Beudeker))

Karin Bloemen en haar grote liefde

OOSTZAAN – Theater de Kunstgreep. De Old School Band speelt een nummer. En na dat nummer komt Karin Bloemen. In haar intro geeft zij het al direct aan: "Het wordt geen theater, u ziet mij maar in één jurk, het wordt een gewoon concert, te grappig mag niet, en er komen geen typetjes voorbij."

Met deze inleiding doet zij te kort aan wat zij de rest van de avond laat zien en horen. De aankondigingen van de nummers doet Karin wel degelijk met een grote dosis humor. Daarin moet haar echtgenoot, gitarist van de band Marnix Busstra, het vaak ontgelden.

Toch een typetje

En dan de aankondiging van het nummer 'Cold Cold Heart' Toch een typetje. Hierbij doet ze dat op de manier waarop Hank Williams zijn eigen nummer aankondigde: Knauwend Amerikaans zoals dat in de zuidelijke staten van de VS gesproken wordt.

Ook volgt er nog een typetje wanneer ze spreekt over haar examen, waarbij ze een nummer van Billie Holiday had gekozen.

Covers bekende artiesten

Het gehele programma wordt gevuld met covers van bekende artiesten, zoals van Prince, Amy Winehouse, Aretha Franklin en Norah Jones. Het is zeker geen tribute concert, Karin zingt ook eigen nummers waarvan zij de teksten heeft geschreven en de muziek van de hand van Marnix Busstra komt. Ze laat in deze show echt zien dat haar grote liefde zingen is.

Naast haar zang is er ruimte voor ieder individueel lid van de Old School Band voor een solo. Zo komen solo's voorbij van Marnix Busstra op de gitaar, Norbert Sollewijn Gelpke op de bas, Eric van Bovenkamp op het orgel en Mark Stoop op drums.

Improvisatie

Van begin tot eind weet Karin Bloemen het publiek te vermaken. In een improvisatie van een nummer laat zij teksten horen over Oostzaan. En bij het laatste nummer, een medley, heeft ze een achtergrondkoor nodig en laat het publiek hier invulling aan geven.

In de toegift verrast ze het publiek wederom als zij een mondharmonica pakt en hierop speelt alsof ze nooit anders heeft gedaan.

Pim Beudeker

Meer berichten