Echtpaar Roskam 65 jaar getrouwd en nog steeds verliefd

Algemeen
De burgemeester kwam op bezoek.
De burgemeester kwam op bezoek. Foto: JWvD

OOSTZAAN – Zij aan de linkerkant met haar eenentwintig jaren en hij aan de rechterkant met zijn negentien. In de eerste oogopslag wisten ze het beiden al, het echtpaar Roskam: dit gaat 'm worden.

Beiden zijn geboren in Amsterdam en ze hebben elkaar ontmoet op dansles. Op 9 december gingen ze samen naar het Stadhuis op de Oudezijds Voorburgwal en gaven elkaar het ja-woord. Vijf jaar geleden deden ze dat nog een keer in ondertussen Hotel Grand in vol ornaat, zij in bruidsjurk, hij strak in het pak.

En nu, bij de 65 jaren, had Jan Roskam bedacht dat het Wijk aan Zee moest worden. Dineren en feesten aan zee. Samen zitten ze nog steeds hand in hand op de bank en aan tafel. Nog verliefd als toen, iedereen in De Lishof heeft het erover.

Een heerlijk stel dat twee dochters en een zoon kreeg. En vervolgens aangetrouwden, kleinkinderen en ondertussen ook achterkleinkinderen. Meneer Roskam werkte bij de NDSM en kreeg de kans om een huis te betrekken in de Adriaan Loosjesstraat in toen nog Oostzaan. Heerlijk vonden ze dat, en ook hun appartement nu in Oostzaan is een lotje uit de loterij.

En dansen zijn ze blijven doen, tot op zeer hoog niveau. Ze reisden er zelfs voor naar Engeland. Eenmaal in Londen wilden ze wel 'goedkope' dansschoenen kopen. Het is er nooit van gekomen, ze hebben de winkel nooit kunnen bereiken. Dus het werden toch weer de dure schoenen uit Halfweg. Maar mevrouw Roskam maakte zelf haar kleding, dat was een pleister op de wonde.

Ze genieten en waren blij met het bezoek van burgemeester Meerhof. En die op zijn beurt werd weer vrolijk van dit lieve echtpaar en zo is het kringetje rond.

Na 65 jaar nog steeds hand in hand op de bank.