Vuurwerkoverlast kenmerkt jaarwisseling

Algemeen
Afbeelding

OOSTZAAN – Het lijkt een landelijke trend, vuurwerkoverlast. Reeds weken voor de jaarwisseling wordt er oorverdovend vuurwerk afgestoken en ook na de wisseling bleef het nog dagen onrustig. Het werkt niet alleen op de zenuwen van menig inwoner, ook de huisdieren hebben er enorme last van.

De jaarwisseling zelf verliep relatief rustig. Natuurlijk zijn er altijd onverlaten die het voorzien hebben op straatmeubilair en dan voor het gemak vergeten dat de burger moet bloeden voor deze domme actie. Het zijn namelijk de burgers die de schade betalen via heffingen der directe belasting. Maar vóór de jaarwisseling werd er bij de laadpaal op de Begoniastraat de elektrische auto van Overgemeente met een vuurwerkbom opgeblazen waarbij ook de laadpaal enorme schade opliep. Een jammerlijke actie waarvan men zich kan afvragen waar het verstand van de daders zich bevindt.

Door samenwerking van de BOA's en de politie zijn diverse jongeren opgepakt, aangesproken en doorgestuurd naar HALT. En gezien de heftige reacties op Facebook is het duidelijk dat menig Oostzaner vóór een vuurwerkverbod is. Daarmee volgt het dorp de landelijke trend. Nu is de politiek aan de beurt.