De rechter heeft besloten dat het OFC-complex niet mag worden gesloten.
De rechter heeft besloten dat het OFC-complex niet mag worden gesloten. ((Foto: Johan W. Koopmans ))

Sluiting complex OFC van de baan

OOSTZAAN - Het complex van OFC mag niet worden gesloten. Dat heeft de rechter vanochtend bepaald. De gemeente Oostzaan legt zich daarbij neer en wil in gesprek met de club, zijn leden en andere betrokkenen.

Burgemeester Rob Meerhof heeft volgens de rechter 'tot op heden onvoldoende aannemelijk gemaakt dat sprake is van van een zodanige vrees van verstoring van de openbare orde en veiligheid op het sportcomplex' dat het gerechtvaardigd is tot een sluiting van vier weken over te gaan.

Rob Meerhof in zijn reactie: "Ik kan niet anders dan de uitspraak van de bestuursrechter respecteren. Ik heb gedaan wat binnen mijn mandaat ligt en heb mijn verantwoordelijkheid genomen. Dat deed ik vanwege de opeenstapeling van gebeurtenissen, signalen en een toenemend gevoel van onveiligheid op en rond het OFC-complex. Na overleg met de collega van Zaanstad en met diens adviseurs kwam ik afgelopen week tot de conclusie om tot bestuurlijke sluiting over te gaan. Ik heb steeds gezegd: ik sta naast de voetbalclub OFC en haar leden. Maar ik sta ook voor de veiligheid van de ouders, vrijwilligers en kinderen die daar voetballen."

De ontstane situatie is volgens Meerhof niet 'slechts' onwenselijk, maar een directe ondermijning van de Oostzaanse samenleving. "Plezier en veiligheid horen voorop te staan. Ik ga met alle partijen in de Veiligheidsdriehoek overleggen over de mogelijkheden voor het waarborgen van veiligheid binnen het kader van de uitspraak van de rechter."

Gemeente Oostzaan wil graag in gesprek met de voetbalclub, haar leden en andere betrokkenen. Met name omdat de (jeugd)leden niet de dupe moeten zijn van een kwestie die speelt rond het eerste zondagelftal van OFC. Voor het gesprek met het bestuur van OFC wordt nu een datum gezocht.

Meer berichten