Cor Hottentot en Willemijn Bock zijn de drijvende krachten achter deze opvang,
Cor Hottentot en Willemijn Bock zijn de drijvende krachten achter deze opvang, ((Foto: JWvD))

Ducktopia, het paradijs voor de muskuseend

OOSTZAAN – In elke buurt waren ze wel te vinden en voor de deur van Dirk hadden ze een thuisgevoel. Louter omdat ze daar door deze en gene werden gevoerd, de muskuseend.

Soms was dat voeren met tragische gevolgen, want de muskuseend is een brutaaltje en gaat niet zomaar uit de weg. Sterker, ze halen de kadetjes uit je tas als ze de kans krijgen. Het gebeurde dan ook nog wel eens dat er een eend tussen het winkelwagentje kwam, met alle zielige gevolgen van dien.

Aan dat leed is ondertussen een einde gekomen met de opvang die Ducktopia is genoemd. Cor Hottentot en Willemijn Bock zijn de drijvende krachten achter deze opvang, dit met hulp van de gemeente Oostzaan. Op zo'n 2000 vierkante meter hebben de eenden een hemels leven gekregen. Ze zijn niet of in ieder geval minder tot overlast, er wordt op toe gezien dat er minder inteelt ontstaat en naast de muskuseenden zitten er ook ganzen en andere eenden in de opvang. Opvang die erg noodzakelijk is, wat mag blijken uit het feit dat er afgelopen week een zwaan en meerdere muskuseenden zijn gesneuveld in het verkeer. Over belangstelling hebben de eenden niet te klagen, in diverse media is er al aandacht besteedt aan dit fenomeen en binnenkort zal er voor de muskuseenden gestreden worden in de televisiequiz ''Weet ik veel'' van RTL4.

Er moet enorm veel werk worden verzet, de eenden moeten dagelijks gevoerd worden, Cor haalt eenden die overlast veroorzaken weg en brengt ze onder in Ducktopia. Het gaas van de omheining moet worden gerepareerd en ook het stuk land vraagt om regelmatig onderhoud om te voorkomen dat het een grote prutbende wordt. Vele uren worden erin gestoken. Cor en Willemijn zijn dan ook naastig op zoek naar helpende handen die het vele werk wat makkelijker maken. Ook het budget dat nu beschikbaar is, is verre van voldoende. Alle hulp om deze mooie wezens een beter leven te geven is welkom.

Contact met Cor Hottentot kan via facebook; muskuseend Oostzaan of op nummer 06 1376 1161. Elke bijdrage is meer dan welkom en kan worden overgemaakt op NL02BUNQ2035359759 t.n.v. Muskuseend Oostzaan.

JWvD

Meer berichten