Koor en orkest traden ook gezamenlijk op.
Koor en orkest traden ook gezamenlijk op. ((Foto: Gré Boom))

Liefdesliedjes uit de hoge hoed

OOSTZAAN - 'Liefde is...' was afgelopen zaterdag het thema van het concert van het popkoor Bel Canto en het A-orkest van Concordia in De KunstGreep.

De leden hadden briefjes met daarop 'Liefde is…' aangevuld met hun eigen teksten en ook het publiek kreeg in de pauze de kans dat te doen. Gastheer Elbert Kooy haalde na de pauze de mooiste uit de hoge hoed, waaronder: 'Liefde is beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven'.

Het popkoor, onder leiding van Loek Halverstad, zong, begeleid door het combo, diverse klassiekers zoals de Eurovisiesongfestivalkraker 'Love Shine a Light'.

Concordia, onder leiding van interim-dirigent Henk Ummels, liet onder andere een medley van muziek van 'West Side Story' horen. Dit is het liefdesverhaal van Tony en Maria. gebaseerd op Shakespeare's 'Romeo en Julia'. Wat is een concert met liefdesliedjes zonder liefdesgedichten? Elbert zorgde samen met het orkest ervoor dat je werd meegenomen naar de tijd van Jan van Veen's 'Candlelight'.

Koor en orkest traden ook gezamenlijk op. Zij lieten onder andere de hit 'Alles is Liefde' van Bløf horen. Het concert werd afgesloten met 'What the World Needs Now'. Samen hebben zij Oostzaan liefdevoller gemaakt.

Meer berichten