Nathalie Hagenstein: 'Gewoonweg fantastisch!'

Algemeen
De actie van Nathalie neemt ongekende vormen aan. Nu heeft ze 1.800 kilo bananen uitgedeeld.
De actie van Nathalie neemt ongekende vormen aan. Nu heeft ze 1.800 kilo bananen uitgedeeld. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER/OOSTZAAN - De actie die Nathalie Hagenstein is begonnen om producten beschikbaar te stellen voor de Voedselbank Zaanstreek neemt ongekende vormen aan. En soms komt de hulp uit een onverwachte hoek. Zo kon er bijvoorbeeld zomaar een bananenactie ontstaan.

Zelf is Nathalie op zijn minst dolgelukkig met alle respons uit Landsmeer en de directe omgeving. "Dit dorp en de omliggende dorpen zijn gewoonweg fantastisch! Niet te geloven hoeveel er in de karren bij JUMBO en DEEN wordt gelegd. Die heb ik al meerdere keren geleegd. die blijven ook nog even staan, dus ga zo door." 

Boodschappen voor de deur

Er zijn ook mensen die boodschappen bij Nathalie voor de deur zetten. "En er maken mensen uit het dorp en uit andere dorpen geld over. Mensen die de interviews en krantenstukjes gelezen hebben. Mijn moeder, Baps Keverkamp, doneert niet alleen, maar gaat mee boodschappen doen, helpt sjouwen en sorteren en, voor mij heel fijn, zorgt elke avond voor een heerlijke maaltijd zodat ik mij kan focussen op mijn werk en de inzamelingsactie. Ik ben zo dankbaar!" 

1.800 kilo bananen

Tot haar grote verrassing heeft Orange Fresh Sellers niet minder dan 1.800 kilo bananen geschonken. Nathalie: "Dit bedrijf is van Maik en Jacco, die hun 1.800 kilo bananen normaal gesproken aan marktkoopmannen verkopen. Doordat mensen niet of nauwelijks meer naar buiten gaan, en zeker niet naar drukke markten, kregen zij die 1.800 kilo niet weggezet. Zij wilden hier iets goeds mee doen."

Via DEEN’s supermarktmanager Marcel, die alles van de actie af weet, kwam Nathalie met Jacco en Maik in contact. Op donderdagavond werd ze gebeld, op vrijdagochtend zou de voedselbank gaan uitleveren.

'De social media barstten los'

Nathalie: "Dus helaas was het voor hun niet mogelijk om dit op zulke korte termijn te regelen. Ook vanwege het tekort aan vrijwilligers en de vele restricties die COVID-19 met zich meebrengt was het niet haalbaar. Maar wereldwijd sterven er dagelijks 24.000 mensen per dag aan honger, dus de bananen niet ter beschikking stellen was voor mij geen optie. En voor Jacco en Maik ook niet. Hup! De oproep in het netwerk. De social media barstten los. Iedereen kende wel iemand van een zorginstelling, bejaardentehuis, apotheek of ziekenhuis die de bananen goed konden gebruiken. Met twee bussen werd ruim 1.800 kilo bezorgd, onder meer bij De Keern en Jonkerhof in Landsmeer, maar ook bij de Zorgcirkel in Purmerend en het BovenIJ Ziekenhuis."