Bijenvolk op zoek naar nieuwe woning

Algemeen
Afbeelding
(Foto: JWvD)

OOSTZAAN - Het was even schrikken: precies tegenover het kantoor van de WOV kwam een compleet bijenvolk in de heg nestelen. Werkelijk duizenden bijen verzamelden zich in de hulststruiken. Onmiddellijk werd de gemeente gebeld eteDat was behoorlijk schrikken voor de omwonenden, dus werd onmiddellijk de gemeente gebeld.

Die stuurden de bezorgde bewoners naar de WOV en daar was geen gehoor. Van het kastje naar de muur dus; van enige samenwerking geen enkele sprake. Men zou toch vermoeden dat alles uit de kast wordt gehaald om zo’n beschermd volk fatsoenlijk onderdak te geven.

Niets was minder waar en voordat de bewoners zelf een imker hadden gevonden trok het volk verder. Deze keer naar de spouwmuur van de appartementen aan de Jacob Corneliszstraat. 

En als een koningin van het bijenvolk zich eenmaal in een spouwmuur heeft verschanst, helpt er geen lieve moedertje meer aan; zitten is zitten en iedereen heeft het nakijken. Geen enkele imker kan dan het volk meenemen naar een korf. 

Ondertussen is ook deze woning niet goedgekeurd door de koningin en is het volk verder getrokken. Waarheen precies is op dit moment onduidelijk.