Basisscholen nemen alternatief afscheid van groepen 8

Algemeen
Juf Lesley Geusebroek monteert de eindmusical voor haar groepen 8.
Juf Lesley Geusebroek monteert de eindmusical voor haar groepen 8. Foto: aangeleverd

REGIO - De groepen 8 van de basisscholen nemen volgende maand afscheid. Dit bijzondere en vaak emotionele moment ziet er deze zomer heel anders uit. Dit jaar geen afscheid met een knusse erehaag, feestelijke eindmusicals met opa's en oma's in de zaal, ook geen pyjama-party's of waterballet. De scholen worstelen wel met de 1,5 meter. Hoe gaat het er straks uitzien?

 het zou zonde zijn als kinderen niet in een musical kunnen spelen ter afsluitingHet aftellen naar de laatste week is begonnen. De zomervakantie begint in onze regio op 4 juli. Scholen zullen een alternatief moeten verzinnen, want afscheid nemen is belangrijk voor de leerlingen. Ze hebben acht jaar basisonderwijs achter de rug, hebben vaak meerdere jaren met dezelfde kinderen in de klas gezeten en willen daarom feestelijke gedag kunnen zeggen. Daarnaast vinden ouders het ook fijn om leerkrachten, stagiaires en andere teamleden te kunnen bedanken. Scholen zijn de laatste weken druk in de weer om het voor de leerlingen feestelijk te houden ondanks de 1,5 protocollen.

Juf Lesley Geusebroek van groep 8 kwam, vrij snel nadat de scholen tijdelijk dicht gingen, met een alternatief idee voor een gezamenlijke afsluiting. Met haar ervaring als regisseur van diverse eigen musicalproducties werd ze geïnspireerd door de bekende bands en bn'ers die in tijden van Corona samen optraden via social media.

Lesley: "Mijn hart klopt extra voor cultuur en het zou zo zonde zijn als de kinderen niet ter afsluiting in een eigen musical kunnen spelen. Ik ben gaan nadenken en heb nu een script uitgewerkt voor een luchtige musical. De kinderen zijn nu de fragmenten aan het inspelen door middel van eigen video-opnames. Ik ben dat nu aan het monteren." 

Dat is nog wel een flinke klus voor deze juf, maar het resultaat is straks een echte groep 8 musical, met een moraal in het verhaal en waarbij je als ouders een traantje wegpinkt. De school zoekt naar oplossing om de video alsnog feestelijk te kunnen vertonen. Hoe dat eruit gaat zien is nog niet bekend.