Alwin ter Voert interim directeur OVER-gemeenten

Algemeen
Alwin ter Voert
Alwin ter Voert (Foto: PressVisuals.com)

OOSTZAAN - Het bestuur van OVER-gemeenten, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Wormerland en Oostzaan, heeft Alwin ter Voert aangesteld als nieuwe interim directeur. Ter Voert is vandaag in zijn nieuwe functie begonnen.

Ter Voert krijgt de opdracht mee om de ambtelijke organisatie OVER-gemeenten en de dienstverlening aan inwoners en burgers van Wormerland en Oostzaan op een gezonde manier te continueren. Het bestuur heeft hiertoe besloten na het uitvallen van de huidige directeur. Volgens het bestuur is directe borging van de directievoering noodzakelijk, mede gelet op de bijzondere omstandigheden die de coronacrisis met zich meebrengt en de financiële gevolgen van de crisis voor gemeenten.

Alwin ter Voert is een ervaren manager/bestuurder met jarenlange ervaring als gemeentesecretaris bij verschillende gemeenten, waaronder Vught en Horst aan de Maas. De afgelopen zeven jaar bekleedde hij die functie bij de gemeente Helmond. Hij heeft een achtergrond in Bestuurskunde en Nederlands Recht.