Flitsende start rollator wandelen Twiske polder

Algemeen
De Oostzaanse wethouder Niels Bonenkamp (links) genoot volop van de gesprekken onderweg.
De Oostzaanse wethouder Niels Bonenkamp (links) genoot volop van de gesprekken onderweg. Foto: aangeleverd

OOSTZAAN - Na het succesvolle wekelijkse maandagochtend wandelen waar wekelijks vijftig wandelaars zich melden, ging afgelopen dinsdag zeventien rollatorwandelaars en begeleiders van start in ’t Twiske voor de eerste wandeling.

Het begeleidingsteam maandagochtend wandelen werd in februari benaderd door Sportservice Oostzaan en Wormerland om in overweging te nemen het rollator wandelen te introduceren. Inge Timmer die het team van inmiddels tien begeleiders aanstuurt en Rob Wit waren direct enthousiast en begin maart waren de plannen om te starten in samenwerking met Sportservice Oostzaan – Wormerland bijna rond.

Herstart

Timmer: ”Helaas werden wij gedwongen door de corona-uitbraak gedwongen het plan even in de ijskast te zetten. Na de succesvolle herstart van het maandagochtend wandelen werden we door de kersverse Buurtsportcoach Mark Hendriks van Sportservice Oostzaan- Wormerland om in juli een start te maken.”

Timmer roemt de professionele inzet en begeleiding van Hendriks in dit nieuwe project. Ook Lieke Bos van Fysio de Kolk uit Oostzaan was direct razend enthousiast. Inge Timmer was blij en verrast dat nu al een grote opkomst was voor de eerste rollatorwandeling.

Grote behoefte

Timmer: ”Anderhalve maand geleden kwamen al aanmeldingen uit de Zaanstreek, terwijl er nog geen ruchtbaarheid aan het initiatief was gegeven. Maar al gauw bleek dat de behoefte groot was om wekelijks in beweging te komen met de rollator. Ook Lieke Bos van Fysio de Kolk die deel uitmaakt van het begeleidingsteam is razend enthousiast hoe afgelopen een lint van rollatorwandelaars en begeleiders genoten van een rondje wandelen in de prachtig natuur van het Twiske."

Gezellig

Bos benadrukt dat het rollator wandelen niet alleen voor ieder met een rollator of rolstoel bestemd is, maar ook voor minder mobiele personen. Lieke Bos: “We weten uit ervaring van mensen die minder mobiel zijn wat bang zijn om die stap te nemen om zich te melden. Maar de toegankelijk is mede gemakkelijk gemaakt door de professionele begeleiding/advies. Deelnemers ervaren nu hoe gezellig en heerlijk het is om gezamenlijk in contact te komen met andere mensen in een soortgelijke situatie. Dus is het advies neem de stap en ervaar hoe gezellig en heerlijk het is om te bewegen in een prachtig natuurgebied."

Socialiseren

Rob Wit, die naast Timmer het rollator project aanstuurt, benadrukt dat het socialiseren na het wandelen met een kopje koffie/thee ook grote aandacht zal krijgen. Daar is enorme behoefte aan dat heeft het maandagochtend wandelen wel geleerd. Ook met dit project hopen wij dat uit vijf gemeenten deelnemers zich melden.

Voor wie een volgende keer mee wil lopen: start en eindpunt is Tennisvereniging ’t Twiske, Twiskeweg 99, 1511 BW Oostzaan. Elke dinsdag, aanvang 10.00 uur. Gratis deelname. Meer informatie bij Inge Timmer 06 - 28592551 of Rob Wit, 075 - 6310437, 06 - 51514496.