Kantine tennisvereniging op volle kracht

Algemeen
Ruud is blij dat hij weer met volle dienbladen rond kan gaan.
Ruud is blij dat hij weer met volle dienbladen rond kan gaan. (Foto:Ruud is blij dat hij weer met volle dienbladen rond kan gaan.)

OOSTZAAN - Toen begin januari Ruud Beijnes als nieuwe beheerder van de Kantine van de Twiske tennisvereniging van start ging kon hij niet bevroeden dat hij een hectische tijd tegemoet zou gaan.

Beijnes heeft vanaf zijn achttiende in de verzekeringswereld gewerkt en zag de overstap naar deze functie als een wensdroom die eindelijk in vervulling ging. Van 2000 tot 2013 runde hij een eigen kantoor In Amsterdam en Krommenie, waar hypotheken en verzekeringen aan de man werden gebracht.Tot eind 2019 was hij werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij in Alkmaar. Toch een opmerkelijke stap: van verzekeringen naar kantinebeheerder van een tennisvereniging.

Beijnes: “Inderdaad, het is een totaal andere wereld, verzekeringen en hypotheken verkopen en nu achter de bar staan en gastheer zijn bij de tennisvereniging. Maar in de loop van de twintig jaar die ik inmiddels in de tenniswereld rondloop en ik actief ben bij diverse toernooien en competities in Oostzaan en Landsmeer weet ik inmiddels hoe het tenniswereldje in elkaar zit.”

Ruud Beijnes noemt zich een echte verenigingsmens en heeft na de start begin januari zijn draai gevonden. Half januari verzorgde hij voor de leden en vrienden een groots openingsfeest die door zo’n honderd bezoekers werd bezocht. Beijnes wilde in de aanloopfase alles zoveel bij het oude laten. Geen radicale veranderingen. Alles rustig veranderen en ontdekken hoe alles werkt.

Slecht voorseizoen

Helaas waren de maand februari en de eerste weken van maart matig met weinig bezoekers die een partijtje tennis kwamen spelen, mede door het slechte weer met veel regen en storm. Op zaterdag 14 maart draaide de kantine voor het eerst een topdag, maar niemand had verwacht dat de volgende dag op het journaal zou worden aangekondigd dat de kantine voorlopig voor drie weken dicht zou gaan.

Beijnes: “Ik was werkelijk stomverbaasd en voelde me totaal overrompeld. Je begint met veel enthousiasme en dan kom je totaal stil te liggen. Maar ik dacht: niet bij de pakken neer zitten, en maar afwachten hoe het en ander zich zou gaan ontwikkelen. Na enkele weken na volledige sluiting kwamen al gauw de plannen op tafel. Eerst de banen grondig opknappen en daarna in vijf weken tijd de kantine en keuken. Er is een nieuwe vloer aangebracht en de muren kregen een grondige schildersbeurt. Zo kunnen we weer jaren vooruit.”

Eindelijk open

Voor Beijnes was 1 juni een memorabele dag. “Klokslag 12.00 uur mochten we weer de poorten openen voor onze leden. Het was voor mij een complete verademing om de bezoekers weer te voorzien van drankjes en hapjes. En vooral weer de fijne contacten te hebben met de talrijke bezoekers. Niet alleen bezoeken de leden van de tennisvereniging de kantine, maar ook diverse wandelgroepen. Het streven is dat ik in de toekomst tot in de avonduren open ben voor ieder publiek dat Het Twiske bezoekt en even heerlijk wil nagenieten met een hapje en drankje.”

Rob Wit