Chillplek voor de Oostzaanse jeugd

Algemeen
De JOP is geopend! Raven Lust heeft zojuist het lint officieel doorgeknipt
De JOP is geopend! Raven Lust heeft zojuist het lint officieel doorgeknipt (Foto: Rodi Media/MvS)

OOSTZAAN - De Oostzaanse jeugd heeft vanaf nu een officiële eigen plek om te chillen. Onder het toeziend oog van wethouder Niels Bonenkamp is afgelopen middag aan de Twiskeweg de Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) geopend. Aan Raven Lust, actief voor Jong Oostzaan, de eer om het lint door te knippen. Ze deed dat met zwier.

Erg veel jongeren waren niet op de been om de officiële opening bij te wonen, maar de verwachting is groot dat de doelgroep er enthousiast gebruik van zal maken. Ze wilden een eigen plek, waar ze ongestoord hun ding kunnen doen, en nu hebben ze een eigen plek. “Het was de wens van de Oostzaanse jeugd”, aldus beleidsadviseur Ralph van der Grijp. “En als locatie wilden ze de Twiskeweg. We hebben dit nu in samenspraak met de jongeren gerealiseerd.”

De gekozen plek is niet nieuw voor de Oostzaanse jeugd. Er stond voorheen een halfpipe voor skaters. Die heeft nu plaats gemaakt voor een open zeecontainer, overgenomen van buurtgemeente Landsmeer. Je kunt er rondhangen, zitten en hij is overdekt. Helemaal af is hij nog niet. Twee in graffiti bedreven jongens gaan hem nog oppimpen, al misstaat de huidige Twiskegroene kleur in deze omgeving zeker niet.