Studio Piet Boon wint Architizer Award

Algemeen
Felicitaties van wethouder Rob Monen
Felicitaties van wethouder Rob Monen ((Foto: Aangeleverd))

OOSTZAAN - Studio Piet Boon heeft de Architizer Award gewonnen in de categorie Office - Low Rise (1-4 Floors). “We hebben onze fans gevraagd om op ons te stemmen in de Popular Choice-competitie”, aldus een woordvoerder. “Veel mensen hebben dat gedaan. De jury heeft ons project als best in class uitgekozen.”

De Architizer A + Jury, bestaande uit architecten en ontwerpers, culturele opinieleiders, ontwikkelaars en andere creatievelingen, heeft de winnaars van dit jaar gekozen op basis van hun functionele en esthetische kwaliteiten, evenals hun intentie, innovativiteit en potentieel om lang mee te gaan. “Dit zijn waarden waar onze studio en onze ontwerpidentiteit al 37 jaar in geworteld zijn. De erkenning van deze onderscheiding voelt daardoor heel persoonlijk aan. Met inzendingen uit meer dan 100 landen zijn we zo trots dat ons team en dit project erkend worden als de beste in wereldwijde architectuur en design.”

Schuurachtige structuur

Inzet was het ontwerp voor een kantoor in Brabant. “De ontwerpintentie voor deze schuurachtige structuur is geïnspireerd op boerderijen in de omgeving om een kantoor van één verdieping te creëren dat een huiselijke, woonachtige uitstraling ademt. De vierkante indeling omsluit een perfect symmetrische patio met een rustige waterpartij en biedt veel privacy. Een uitstekend raam dat zich uitstrekt vanaf de waterpartij, biedt een doorkijkje in de sportschool en toont het prachtige uitzicht aan de voorkant van het gebouw. De vorm van het gebouw en de grote ramen zorgen voor een panoramisch uitzicht over de omliggende golfbaan.”

Trots en blijdschap

Niet alleen bij Studio Piet Boon overheersen trots en blijdschap. Ook de gemeente Oostzaan prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van dit gerenommeerde bedrijf. Reden genoeg voor wethouder Rob Monen om namens de gemeente een bos bloemen langs te brengen. “Piet Boon heeft ook in ons dorp zijn unieke talenten ingezet. Denk onder andere aan de Noorderschool. Mooi dat hij nu ook een prestigieuze internationale prijs heeft gewonnen. Hiermee oogst Piet Boon internationale erkenning voor zijn uitzonderlijke werk.”

Met dit ontwerp heeft Piet Boon de award verdiend.