Kleine conferentie rond thema ‘Dag van de ontmoeting’

Algemeen
Vanaf links: Lieke Bos (fysio de Kolk), Rob Wit en  Inge Timmer (Stichting gezond natuur wandelen).
Vanaf links: Lieke Bos (fysio de Kolk), Rob Wit en Inge Timmer (Stichting gezond natuur wandelen). (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Het begeleidingsteam Gezond Natuurwandelen verzorgt op vrijdag 9 oktober een kleine conferentie met als thema ‘De dag van de ontmoeting’. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Week tegen Eenzaamheid.

Enkele weken geleden benaderde de gemeente Oostzaan het begeleidingsteam met de vraag om het een en ander te organiseren in het kader van deze themaweek. Inge Timmer en Rob Wit, die wekelijks de wandelingen aansturen, waren direct enthousiast.

Timmer: “Voor de conferentie zullen we voor de liefhebbers een half uurtje gaan wandelen voordat we aan de koffie gaan. Pieter Zee, gepensioneerd huisarts, zal een inleiding houden met het thema: ‘De natuur is een wonder, daar maken we allemaal deel vanuit’.

Vervolgens verzorgt Roeland Groenstege, gepensioneerd huisarts, een inleiding met het thema: ‘Wandelen is het beste medicijn voor lichaam en geest’. De deelnemers kunnen naar aanleiding van de inleidingen vragen stellen aan een forum, bestaande uit Zee, en Groenstege en Marjette Vlaar (gepensioneerd psycholoog) De conferentie wordt afgesloten met een lunch.

Het programma begint met een inloop tussen 9.45 en 10.15 uur. Locatie: Tennisclub ‘t Twiske, Twiskeweg 99, Oostzaan. Deelname is gratis. Aanmelden verplicht bij Rob Wit (075-6310437/06- 51514496).