Dag van de Mantelzorg dit jaar anders dan anders

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

OOSTZAAN - Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een jaarlijks terugkerende dag, waarbij de SMD en gemeente Oostzaan en Landsmeer graag even stilstaan bij alle inwoners die intensief zorgen voor hun naasten. Helaas is het niet mogelijk, door de Corona maatregelen, de Dag van de Mantelzorg dit jaar net zo feestelijk te vieren als voorgaande jaren. Toch worden alle mantelzorgers in het zonnetje gezet met een leuke verrassing.  

Ruim 4,4 miljoen Nederlanders verlenen mantelzorg aan een partner, ouder of kind. Veel van hen realiseren zich niet dat ze mantelzorger zijn. Ook weten ze niet altijd de weg naar beschikbare zorg en/of ondersteuning te vinden. De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich meebrengen. Zeker als het gecombineerd wordt met werk. Van alle mantelzorgers voelt 10% zich overbelast. Daarnaast is er een groep die zich weliswaar nu nog niet overbelast voelt, maar waar ondersteuning hun situatie wel zou verbeteren. 

Zorg jij voor een naast familielid? Goed zorgen voor een ander is iets moois. Maar het is belangrijk dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Dit doe je door over je zorg(en) te praten, je grenzen aan te geven en hulp te zoeken als het nodig is. De mantelzorg consulenten van de SMD denken graag met je mee. Ben je nog niet bekend met de SMD en wil je met ons in contact komen? Of wil je je opgeven voor de Dag van de Mantelzorg? Kijk dan op www.desmd.nl of bel ons op 075-20 600 11.