Oud-bestuurs- en -erelid OFC Wim de Graaf overleden

Algemeen
Afbeelding
((Foto: wim poelstra))

OOSTZAAN - Op dinsdag 10 november is Wim de Graaf, oud-bestuurs- en -erelid van OFC, op 87- jarige leeftijd overleden.

De Graaf was meer dan 60 jaar betrokken bij zijn OFC. In 1951 heeft enkele wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en in 1973 is hij jeugdleider geworden. In 1981 werd hij lid van het jeugdbestuur waarvan hij ook nog twee jaar voorzitter is geweest.

Scherp van tong

Vanaf 1993 is hij 12 jaar secretaris van de club geweest. Als secretaris was hij scherp van tong, maar rechtvaardig. Hij hield iedereen scherp. “De jeugd in Oostzaan is de toekomst voor OFC”, was een van zijn uitspraken. Hij was daarom zeer begaan met het jeugdvoetbal.

Gouden Greep

 In 1998 werd hij niet voor niets erelid en in 2009 kreeg hij vanuit de gemeente Oostzaan, uit handen van burgemeester Paul Möhlmann, de Gouden Greep uitgereikt.

Koninklijke onderscheiding

Een van de mooiste momenten voor Wim en Lies was de koninklijke onderscheiding die hij kreeg voor al zijn verdiensten. Zijn laatste jaren was hij op maandag en vrijdag actief binnen de onderhoudsploeg.

In 2019 vierde hij met zijn Lies hun 60-jarig huwelijksfeest. Door een lang ziekbed moest hij met Lies verhuizen naar het verpleeg- en verzorgingshuis De Lishof in Oostzaan waar hij uiteindelijk overleden is.