Extra griepvaccinatie op vrijdag 11 december

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

OOSTZAAN - Huisartsenpraktijk Oostzaan heeft op vrijdag 11 december tussen 15.30 en 17.30 uur een extra moment gepland voor de griepprikken. Dit is bedoeld voor patiënten van de praktijk die wel een oproep voor griepvaccinatie hebben gekregen, maar de prik nog niet hebben gehad vanwege het tekort.

Degenen die ook een oproep hebben gehad voor de pneumokokvaccinatie kunnen hun papier meenemen als ze een griepprik komen halen. De praktijk heeft een beperkte nalevering gehad van de pneumokokkenvaccins.

De praktijk doet opnieuw een dringende oproep aan gezonde mensen tussen 60 en 69 jaar om dit jaar af te zien van de griepprik.

Mondkapjes

Per 1 december is het wettelijk verplicht om in openbare gelegenheden een mondneusmasker te dragen. Het blijft onveranderd belangrijk om u te houden aan de 1,5 meter regel en met luchtwegklachten niet de praktijk binnen te komen maar te bellen.

Mocht u vanwege een medische reden geen mondkapje kunnen dragen (op de RIVM-site kunt u deze medische uitzonderingen vinden), dan kunt u een kaartje downloaden die u bij zich kunt dragen. Huisartsen kunnen hier geen verklaring voor uitschrijven.